Restaurant Sletten


Under samme ejerskab som formel B og tilsvarende tårnhøje niveau til meget rimelige priser. formel B-drengene var blandt de første til gå væk fra det faste menukoncept til fordel for, at gæsten selv opbygger måltidet efter lyst, appetit og økonomisk formåen.

Mad: 

20 a la carte-retter, der løbende udskiftes efter sæson og humør, 130 kr. pr. ret – til frokost anbefales 2-3 retter.

Vin:

A la carte og glasvis. Frokoståbent: Tirsdag-lørdag, kl. 12.00-15.00 – fra starten af juni åbent hele ugen.

Bonusinfo:

Formidabel beliggenhed lige ned til Øresund – et af de skønneste steder at sidde i al slags vejr.
__________

Gl. Strandvej 137
3050 Humlebæk
Tlf. 4919 1321

sletten.dk
__________

Fortsætter på næste side...Kadeau


Nicolai Nørregaard & co. er ekstremt dygtige til at få ultimativ velsmag ud af ofte ret uprætentiøse råvarer, og de har med syltning, fermentering etc. lagt nye alen til den nynordiske bølge.

Mad:

3 menuer – Bornholmerbank (8 retter + 8 vine, champagne, kaffe og sødt) til 1.950 kr., Minibank (4 retter + 4 vine, champagne, kaffe og sødt) til 1.350 kr., Businessbank, kun torsdag og fredag (3 retter + 1 glas vin, kaffe og sødt) til 700 kr., derudover 2 menuer på hhv. 4 og 8 retter til 950 kr. og 625 kr., hvis man ikke ønsker vinmenuerne. Der kan suppleres med ekstra retter a 150 kr.

Vin:

Vinmenuer til diverse menuer, se ovenfor, men også a la carte og glasvis (+ øl og bornholmsk most). Frokoståbent: Torsdag-lørdag, ankomst kl. 12.00-13.30

Bonusinfo:

Hvis det er sommer, og du er på Bornholm, så er det oprindelige Kadeau et af de bedste steder at være i provinsen.

SE OGSÅ: Anmeldelse: Restaurant Kadeau
__________

Wildersgade 10
1408 København K
Tlf. 3325 2223

kadeau.dkNoma


Noma behøver næppe nærmere præsentation, og dog – mange har nok stadig et besøg til gode, og Noma er et must, hvis man vil vide, hvad vej vinden blæser. Rummet og udsigten kommer mest til sin ret i dagslys, så alene af denne grund er frokost på Noma en god idé.

Mad:

Menu på 20 retter, 1.600 kr.

Vin:

A la carte og vinmenu på 7-8 glas til 1.000 kr., drikkemenu uden alkohol 7-8 glas til 600 kr. Frokoståbent: Tirsdag-lørdag, kl. 12.00-16.00

Bonusinfo:

Det er som bekendt mere end svært at få bord på Noma, men det nye tiltag ’delebordet’ gør det en lille (bitte) smule lettere. Aften- og frokostmenu er identisk.

SE OGSÅ: Lav mad som noma derhjemme
SE OGSÅ: Galleri: Danmark år 10 efter noma
__________

Strandgade 93
1401 København K
Tlf. 3296 3297

noma.dkGeranium


Ganske enkelt en af verdens bedste restauranter, intet mindre, og det kølige stilsikre interiør gør sig godt i dagslys, hvor så også udsigten bliver en del af oplevelsen.

Mad:

2 menuer, en lettere til 950 kr. (tager ca. 2 timer) og den store Vor Frokost Univers til 1.250 kr. (tager ca. 3 timer).

Vin:

Menu til den lettere 750 kr. eller saftmenu 350 kr., til den store 1.100 kr. eller saftmenu 550 kr. Frokoståbent: Torsdag-lørdag, kl. 12.00-15.30, ankomst senest kl. 13.

Bonusinfo:

Som gæst kan man vente sig en lille tur ud i køkkenet og hilse på Rasmus Kofoeds hele tre Bocuse d’Or-statuetter.

SE OGSÅ: Anmeldelse: Geranium
__________

Per Henrik Lings Allé 4, 8.
2100 København Ø
Tlf. 6996 0020

geranium.dkEra Ora


En institution på den københavnske restaurantscene, og en italiensk restaurant ulig alle andre italienske restauranter i landet. Elvio Milleri & co. sikrer en oplevelse, hvor perfektion og ophøjet luksus møder det ret beset enkle italienske køkken.

Mad:

Menu på 2, 3 eller 4 retter til hhv. 398 kr., 520 kr. og 595 kr.

Vin:

A la carte og menu inkl. aperitif til samme pris som maden. Frokoståbent: mandag-lørdag, kl. 12.00-16.00, ankomst senest kl. 14.

Bonusinfo:

Når vejret tillader, kan man spise i den lille gårdhave.
__________

Overgaden neden vandet 33B
1414 København K
Tlf. 3254 0693

restauranteraora.comKul


En af de mest interessante restaurantnyheder længe – et køkken, der bestemt ikke er bange for at smage igennem og for at trække på inspiration fra vidt omkring.

Mad:

A la carte på 10-15 retter (40- 175 kr.) og et lidt mindre antal såkaldt ’deleretter’ (375-520 kr.) – til frokost anbefales 2-3 retter.

Vin:

A la carte, ingen decideret vinmenu, men indtil flere vine fås glasvis. Frokoståbent: Alle dage, kl. 12.00-15.00

Bonusinfo:

KUL er også lidt af et feststed, og det giver sig blandt andet udslag i mulighederne for diverse cocktails (10 forskellige, alle til 90 kr.). Det kan hurtigt blive en sjovere frokost!
__________

Høkerboderne 16B-20
1712 København V
Tlf. 3321 0033

restaurantkul.dkAmass


Et af byens mest interessante restauranttilbud lige nu – og på det nærmeste direkte billig, det høje niveau på tallerkenen taget i betragtning. Matt Orlandos’ Noma-fortid fornægter sig ikke, men han er og bliver sin egen.

Mad:

6-rettersmenu til 575 kr. (samme som aftenmenuen) og desuden en mindre frokostmenu for 375 kr. (begge skal bestilles af hele bordet).

Vin:

A la carte og menu til 375 kr. Frokoståbent: Fredag og lørdag, kl. 12.00-16.00, ankomst senest kl. 14.00

Bonusinfo:

Man kan tage chancen og droppe forbi uden bordbooking, der er 6 pladser for walk-in-seating.

SE OGSÅ: Anmeldelse: Amass Restaurant
SE OGSÅ: Mød Matt Orlando, manden bag amazing Amass
__________

Refshalevej 153
1432 Copenhagen
Tlf. 4358 4330

amassrestaurant.com
Søllerød Kro


Værternes vært, nærmest legendariske Jan Restorff tager imod på et af landets bedste spisesteder. Alt lykkes, alt kan lade sig gøre, hver gang.

Mad:

A la carte (275-495 kr.), kromenu på hhv. 2 og 3 retter til 375 kr. og 475 kr., Søllerød inspiration på hhv. 4 og 6 retter til 675 kr. og 875 kr., Søllerød signatur på 7 retter til 1.695 kr. (skal bestilles af hele bordet).

Vin:

A la carte, glasvis og vinmenu til Søllerød signatur 1.200-1.695 kr., vinmenu til Søllerød inspiration 4-retters 675 kr. og til 6-retters 875 kr., vinmenu til kromenu 2-retters 375 kr. og 3-retters 475 kr. Alle søndage er der i øvrigt særlig familiefrokost (dog ikke i december):1 glas champagne, 3-rettersmenu med tilhørende vinmenu og kaffe med sødt, pr. person 795 kr. samt 2-rettersbørnemenu 250 kr.

Frokoståbent:

Onsdag-søndag, kl. 12.00-17.00, ankomst senest kl. 14.30.

Bonusinfo:

Når vejret tillader, kan man spise ude i den dejlige gårdhave, både i sol og under overdække. Og så er der rig mulighed for slå-mave-tur i området.
__________

Søllerødvej 35
2840 Holte
Tlf. 4580 2505

soelleroed-kro.dk
__________

TILBUD: 4 numre af gastro + Brødkniv fra Zwilling

SE OGSÅ: Guide: 14 gode og budgetvenlige restauranter
SE OGSÅ: Guide: 10 italienske restauranter i København
SE OGSÅ: Guide: 17 steder du skal spise frokost i København