2 kg svineslag uden svær
Salt
Sort peber
1 lille håndfuld salvieblade
1 spsk. enebær

Bred svineslaget ud, og krydr ydersiden med salt og peber. Vend slaget om. Hak salvien groft og knus enebærrene i en morter. Drys salvie og enebær over kødet, og krydr også denne side med salt og peber.

Rul stegen sammen, og bind den op både rundt om og på langs med kødsnor. Kom nu rullestegen på en rist over en bradepande, og steg den ved 175 grader i 2 timer.

Lad stegen hvile i 15 minutter, før den udskæres.

Ciderskysauce med brunede løg:
3 løg
3 skiver bacon
1 l tør æblecider
Æblecidereddike
Sort peber
Salt

Pil og skær løgene i tynde skiver, og læg dem i bunden af bradepanden, som stegen skal stege over, sammen med bacon og cider. Tjek under stegningen, om der skal tilsættes mere væde – der må ikke kun være fedt tilbage. Tilsæt vand, hvis væden er fordampet.

Mens stegen hviler, hældes fyldet fra bradepanden over i en gryde. Brug en suppeske til at skumme noget af fedtet fra. Fisk baconen op og kassér. Smag saucen til med lidt eddike og peber og evt. salt.

Sunday roast - syv lækre opskrifter