I dag er køleskabet intelligent og et godt eksempel på dette er Siemens, der går forrest i dette århundrede, når det gælder innovation på køleskabsfronten med deres hyperFresh, der tager køleskabe til et helt nyt visionært niveau, med et køleskab, der sørger for, at alle dine madvarer altid opbevares optimalt i forhold til temperaturen.

Men ved du overhovedet, hvorfor du er så heldig, at du i dag har muligheden for at få et Siemens hyperFresh derhjemme?

Det mekaniserede kølesystem

Køleskabets historie starter i Tyskland i 1876, hvor den tyske ingeniør Carl von Linde opfandt det mekaniserede kølesystem, som blev afprøvet og brugt på et bryggeri i München.

Efter at de første systemer kom på markedet til den private husholdning i 1880’erne, begyndte flere at producere den nye opfindelse.

I dag, 140 år efter Carl von Linde opfandt køleskabet, er vi tilbage i Tyskland igen, hvor Siemens netop har lanceret deres hyperFresh, der er en endnu vildere udvikling af køleskabet, med intelligent opbevaring af fødevarer.

Da Frigidaire var prestige

Det mekaniske køleskab, som vi kender i dag, har sine rødder i USA, hvor det første Frigidaire kom på markedet i 1920’erne, og straks blev et symbol på prestige - for det var ikke billigt at anskaffe sig sådan en modernitet.


Siden starten af 19. århundrede har Danmark selv bidraget stort til køleskabets udvikling, og Carlsberg bryggerierne var de første herhjemme til at anvende køleanlæg i Danmark.

Det moderne køleskab blev født

Op gennem 1940’erne blev opbevaring af mad og synet på dette ændret. Inden da anså man frosne madvarer som andenrangs, men Anden Verdenskrig ændrede denne opfattelse.

Derfor blev der oprettet frysehuse i de lokale andelsmejerier, hvor det første blev oprettet i 1943 på Møn - og i de følgende 10 år blev der skabt 3000 slags, indtil de almindelige køleskabe, som vi kender i dag, kom på markedet i 1950’erne.

Køleskabet er i dag intelligent

Køleskabe anno 2016 også et helt nyt kapitel i køleskabets historie. For i dag kan man få køleskabe, der ved alt om opbevaring af mad - så dit liv bliver nemmere.

I dag tænker køleskabet for dig, og ved hvilke temperaturer de forskellige madvarer skal opbevares ved, så de holder sig friske længst muligt.

Siemens har lanceret hyperFresh, som er det nyeste skud på køle-/fryseskab-stammen. Her holder hyperFresh madvarerne kølige, og opbevarer maden optimalt uanset hvad det er.



Køleskabet har freshSense-sensorer, der måler forholdet både inde og uden for køle-/fryseskabet, så temperaturen i køleskabet altid er jævn i forhold til at sørge for at madvarerne er friskest i længst tid. Derudover har hyperFresh en 0 °C-skuffe, som altid holder temperaturen, så kød og fisk opbevares optimalt - og noFrost-sensoren i fryseren forhindrer, at der dannes is på indersiden af væggen eller rim på maden.




Med andre ord, så er morgendagens køleskab her i dag, og det er energivenligt og fyldt med så mange funktioner, der kun venter på at tage kærligt imod dine madvarer, og hjælpe dig med at stoppe madspild - og med en 90° døråbningsvinkel kan du endda stille køle-/fryseskabet lige der, hvor det skal stå.

Det eneste Siemens hyperFresh ikke kan, er at købe ind for dig. Endnu.