Tag til Nordens største høstfest

Store gastronomiske oplevelser med lokalt producerede råvarer er i centrum, når Øland i Sverige inviterer til Nordens største høstfest i næste weekend.

Der går nærmest ikke en uge uden en invitation til endnu en høstfest. Denne gang foregår herlighederne i Sverige, hvor du bl.a. kan smage på friske fisk, lækre tomater, vilde krydderier, hjorte og lam. 

Kun fire timers kørsel fra København vil du i dagene 27.-30. september kunne deltage i op mod 900 aktiviteter ved Øland Høstfest, hvor de gastronomiske oplevelser med lokalt producerede råvarer er omdrejningspunktet.

”Høsten er ved at være i hus, og det skal traditionen tro fejres med en storstilet høstfest. Her sælger man særligt årstidens lokalproducerede varer og byder på delikate smagsprøver,” siger Anna Kron Boysen fra VisitSweden.

Hele Ølands erhvervsliv, lige fra blikkenslagere og kunstnere til bønder og restauranter, sætter alle sejl til for at skabe en rigtig god fest, så der sker noget hele tiden fra åbningen torsdagen til den store afslutningsparade om søndagen.

Særligt interessante aktiviteter er fx at besøge Strandå Gårdbutik, der er særligt kendt for sine lækre økologiske havtorneprodukter fra egen avl. Hagelstads Gårdsmejeri byder på lokaltproduceret gedeost, blød hvid skimmelost og chevre fra gårdens geder. Og i Ølands Urtegård finder du omkring 500 forskellige urter og medicinske planter, der er anlagt i henhold til gamle klostertraditioner.

Se mere om høstfesten, og hvilke kulturelle oplevelser, der foregår her

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok