CHÂTEAU LATOUR

Tætpakket kompleks næse med brombær, røde chilier, jod og våde sten. Dernæst kommer solbær og blåbær. Imponerede aromatik af en så ung vin. Voluminøs, fokuseret og vibrerende imunden. Den åbner sig med ubegribelig intensitet, som bare bliver ved og ved med at bygge lag på lag af poleret stram tekstur. Uendelig lang og ciseleret finale. Sofistikeret og nobel; en klasse for sig.(Alkohol lavere end 13 %! Stor del af druerne dyrket biodynamisk) 98-99 point

CHÂTEAU PETRUS

Magisk! Altid en vin, der berører et eller andet dybt inde i mig. Igen i år havde jeg et Matrix-moment, da jeg stak næsen ned i glasset. Verden omkring mig frøs, og det eneste, der eksisterede, var blot mit glas Petrus og mig. Stilhed, sensualitet. Fløjl og silke. Dybde og elegance on par med en fantastisk længde og potentiale for årgangen. Storslået! 98 point

CHÂTEAU AUSONE

Fascinerende præcis og ren næse med knuste blåbær, brombærmarmelade og våd, knust kalksten. Stram, styret og samtidig muskuløs med en ekstraordinær friskhed og fokus. Finesse og fløjlsbløde tanniner. Yderst elegant og smuk Ausone! 97 point

CHÂTEAU HAUT-BRION BLANC

Betagende næse. Som at kigge ned i en bundløs brønd. Stor, moden og rig og samtidig så kompleks, vibrerende og fascinerende smuk. Lag på lag af mineraler, tørrede æbler, ferskensten, kandiseret mango og limeskal. Elegant og imponerende kompleks på én gang. (Unik i denne årgang med hele 68 % semilion, resten sauvignon blanc) 98 point

CHÂTEAU D’YQUEM 

Fabelagtig næse med den reneste frugt spiced-up med botrytis. Honning, moden citron, safran, tørret abrikos, ananas og vanilje. Ekstremt fokuseret og ren i munden med en imponerende juicy syre. Legende, dansende og ekstraordinær ren intensitet, der bare bliver ved og ved. Strålende klarhed og fantastisk dybde! 96-97 point

LÆS OGSÅ: Hvorfor sælger Dolcetto ikke i Danmark?

LÆS OGSÅ: Verdens bedste værtshus har to Michelin-stjerner

LÆS OGSÅ: Det skal alle mænd kunne: smage på vin på restauranten