Tænk, at der fandtes et job så genialt.

Det var 32-årige Henrik Hansens tanke, da hans kone i august i år fortalte ham om et jobopslag, der blev delt flittigt på Facebook.

Det sønderjyske nicherøgeri Vilstrup Bacon søgte en 'Baconista', der over en fire måneders periode ville prøvesmage baconprodukter. I opslaget søgte baconfabrikanten en kandidat med mod på bacon, der er "tørsaltet, koldrøget og modnet behørigt".

"Jeg synes, det lød genialt. Altså, hvem har ikke lyst til at spise bacon flere gange om ugen?," siger Henrik Hansen grinende over telefonen.

Er du vores BACONISTA? Vilstrup Bacon søger én BACONISTA til GRATIS at prøvesmage vores bacon produkter. Der venter dig...

Posted by Vilstrup Bacon on Tuesday, August 9, 2016

Han sendte en ansøgning af sted til Vilstrup Bacon, der ligger i Haderslev, ikke langt fra Henrik Hansen bopæl i Aabenraa, og hvor han til daglig arbejder som hjertelæge som en del af sin speciallægeuddannelse i kardiologi.

"Jeg elsker mad og går meget op i mad. Min mor vil nok sige, at jeg har gået op i mad siden hjemkunstskabstimerne, men min egen interesse blev vakt, da jeg begyndte at læse medicin. Maden blev et frirum for mig i de læsetunge perioder. Som en god måde at koble af på," fortæller Henrik Hansen og fortsætter:

"Jeg er meget alsidig i min madinteresse. På den ene side interesserer jeg mig enormt for det moderne, molekylære univers; hvilken betydning madkemien har for de forskellige sanser. Men jeg dyrker også for det traditionelle danske køkken. Jeg skrev i min ansøgning, at mit køkken indeholdt alt fra den klassiske rullepølsepresser til Textura-pulvere, der er udviklet af Ferran Adria, tidligere chefkok på El Bulli."   

Dagen efter blev Henrik Hansen ringet op af Vilstrup Bacon, der i deres Facebook-opslag bryster sig af blandt andet at have "prisvindende bacon af vildsvin, bacon fra den toscanske gris, bacon fra en munkegris."

"Grundlæggende lyder jobbeskrivelsen, at jeg skal teste deres bacon og give dem feedback på mine oplevelser. Et par gange om ugen smager jeg på bacon fra deres sortiment. I weekenden skal jeg eksempelvis teste fire slags bacon op mod hinanden. Jeg får ikke penge for det, men jeg bliver betalt i bacon," griner Henrik Hansen.

Hvad gør du, når du tester?

"Jeg dufter først og fremmest til det. Det er tydeligt at fornemme, at det er en røget produktion. Så steger jeg det til forskellige sprødheds-niveauer for at se, hvordan nuancerne i smagen ændrer sig. Langt de fleste, tror jeg, forbinder bacon med det helt sprødstegte, hvor det er primært er saltene og røgen, der er gennemtrængende. Men hvis man tager baconen af, når det blot er gennemstegt, men uden at være helt sprødt, får man en mere gennemgående smag af gris. Så jeg tester forskellige ting af undervejs i processen."

Hvordan er dit "forhold" til bacon egentlig?

"Jeg tror, det er meget stereotypt for en mand. Bacon er for mig kødets eget krydderi, som man siger. Der findes ikke grænser for, hvad bacon kan bruges til. Men jeg må trods alt sige, at jeg primært bruger det i traditionel forstand. Jeg har hørt, at man kan lave bacon-is, men jeg er nok mere den konservative type her."

Det er vel lidt af et paradoks, at det er en hjertelæge, der nu tester bacon?

"Ja, jeg må sige, at jeg har fået flere humoristiske stikpiller fra mine kollegaer. De fleste synes dog, det er sjovt og godt, at jeg får nogle animalske fedtstoffer selv i stedet for kun at skrive statiner ud (kolesterolsænkende lægemidler, red.). Men jeg vil ikke anbefale jobbet til mine patienter."

Du er tydeligvis glad for bacon. Er du ikke bange for at blive træt af bacon, nu hvor du har sagt ja til jobbet?

"Jeg tror ikke, jeg kan blive træt af bacon. Og slet ikke når det har en højere kvalitet, end det, man er vant til. Men ring til mig igen i januar, når jeg er færdig med at teste bacon, så skal jeg give dig svaret," griner Henrik Hansen afsluttende.

LÆS OGSÅ: Anna Joensen arbejder i TaxiNords callcenter om natten: ”Jeg gad egentlig godt vide, hvordan de tror, jeg ser ud. De regner nok ikke med, at jeg er en lesbisk ingeniørstuderende”

LÆS OGSÅ: Manden bag Minecraft blev mangemilliardær og ensom efter salg til Microsoft

LÆS OGSÅ: Karl Faurholt har skabt en forretning ud af at male og klippe i designer-sneakers