Alt fra en længe ventet 80'er-inspireret gyserserie til en dokumentar om religionens bagsider - her er nyhederne på streamingtjenesten Netflix i oktober.

Stranger Things (sæson 2)

En af de måske mest hypede Netflix-serier i nyere tid er endelig tilbage med en opfølgning til den populære sæson 1. ’Stranger Things’ er en hyldest til 1980’erne, hvor en dreng forsvinder, og hvor venner, familie og politi bliver trukket ind i et uhyggeligt mysterium, mens de leder efter ham. I den længe ventede sæson 2 er Will kommet hjem igen, og alt lader til at være normalt – men mystikken og mørket lurer fortsat lige under overfladen.
Premiere 27. oktober

Mindhunter (sæson 1)

’Mindhunter’ er Netflix’ nye krimisatsning, der fortæller den virkelige historie om FBI-agenten John E. Douglas, som jagtede seriemordere i 70’ernes USA. Serien viser Douglas’ opbrud med de klassiske FBI-metoder og udviklingen af psykologisk profileringen i jagten på nogle af de værste amerikanske forbrydere. Desuden har danske Tobias Lindholm instrueret to afsnit af serien.
Premiere 13. oktober

Suburra (sæson 1)

Den nye, italienske krimiserie ’Suburra’ er baseret på en bog af Giancarlo De Cataldo og Carlo Bonini. Og du kan godt regne med, at der bliver skruet op for både action og drama. Serien fortæller nemlig historien om kampen om en kystby uden for Rom, der udvikler sig til et gambling-paradis og bliver en slagmark for en magtfuld familie, mafiaen og korrupte politikere.
Premiere 6. oktober

The Meyerowitz Stories (film)

Indie-mesteren Noah Baumbach, der står bag den anmelderroste film ’The Squid and the Whale’, rammer Netflix med sin nye film med Adam Sandler i hovedrollen. Sandler spiller her broderen i en søskendeflok, hvis fader bliver indlagt, og på samme måde som i sit tidligere mesterværk udforsker Baumbach i den nye serie de familierelationer, som bliver fremprovokeret af en egocentreret partiark.
Premiere 13. oktober

1922 (film)

’1922’ er filmatiseringen af Stephen Kings gysernovelle af samme navn, der omhandler Wilfred James’ tilståelse af mordet på sin kone, Arlette. Efter han har begravet hendes krop, begynder rotter at terrorisere ham – og i takt med, at hans liv begynder at falde sammen, begynder han at tro, at det er hans afdøde kone, som er kommet tilbage for at hjemsøge ham.
Premiere 20. oktober

One of Us (dokumentar)

Netflix har temaet op med skaberne bag dokumentaren ’Jesus Camp’ i denne nye dokumentar, der fortæller historien om religionens bagsider. Da tre hasidiske jøder vælger at forlade deres ultra-ortodokse samfund for at blive en del af den sekulære verden, oplever de udelukkelse fra den eneste verden, de kender, samt ufrivilligt afsluttede forhold og endda personlig fare.
Premiere 20. oktober

Andre nyheder på Netflix i oktober

Haters Back Off (sæson 2), premiere 20. oktober

The Babysitter (film), premiere 13. oktober

Wheelman (film), premiere 20. oktober

Joan Didion: The Center Will Not Hold (dokumentar), premiere 27. oktober

Kingdom of Us (dokumentar), premiere 13. oktober

The Day I Met El Chapo: The Kate Del Castillo Story (dokumentar), premiere 20. oktober

The Death and Life of Marsha P. Johnson (dokumentar), premiere 6. oktober

LÆS OGSÅ: Pablo Escobars bror kræver milliard-erstatning af Netflix

LÆS OGSÅ: Claes Bang om Bond-spekulationer: ”Jeg kommer nok til at være for gammel”

LÆS OGSÅ: Ny sjov reklame: ’Netflix er en joke’