”Konfirmation, det handler om, at man kommer ind i de voksnes rækker. Man bliver en mand, du ved. Eller man bliver en kvinde. Og hvordan fejrer danskerne det? De fejrer det ved at holde fest. Ved at køre i limousine. Hvad fanden handler det om? Det handler ikke om at komme i de voksnes rækker. Der hvor vi kommer fra, der gør vi det ordentligt. Vores far, han kigger på os og siger: ”Kom her, habibi,” stikker os en flad og siger: ”Nu skal du arbejde.”

Når komikerduoen Adam & Noah kommenterer Danmark er det med den udefra kommendes befriende skæve blik. Selvironisk. Men også med et pænt mål af latterliggørelse af vores første verdensland og dets virkelighed.

Danskerne, de elsker dem for satiren. Så meget at makkerparret nu også har fået deres eget TV-program på DR 2, "Hvad sker der, danskere?”, er klar med en Danmarks-tour og en ny bog, mens mere end 190.000 følger dem på Facebook.

Og når duoen opfordrer Dronning Margrethe til at bombe DR-byen, driller Chili Klaus med hans små svanse-chilier eller konstaterer, at Helle Thorning endelig har fået nosser til at lave det der valg, så er der titusindvis af likes og hundredtusinder af afspilninger på deres Facebook-side.

Man forstår succesen. For Adam (med kasket) og Noah (med hue) har ualmindeligt gode sprogører og en helt særlig verbal dynamik.

Her kan du for eksempel høre dem lave klogskab om udtrykket ’en heldig kartoffel.’

Du ska ik kalde mig heldig kartoffel!!!

Posted by Adam & Noah on 14. maj 2015

Eller du kan få beskrevet, hvor flækket et dansk bryllup egentlig er:

Selvfølgelig har de også lavet følsom, ordensmagtkritisk rap:

Du kan se mange flere videoer på Adam & Noahs Facebook.


LÆS OGSÅ: Mowgli Junior: Grænseoverskridende svensker er det sjoveste på nettet lige nu

LÆS OGSÅ: Lena "Girls" Dunham: 18 kiksede ting jeg har sagt i en flirt

LÆS OGSÅ: Nicholas Westwood Kidd: Jeg har aldrig haft så optur som lige nu