Året er endnu ikke overstået, men vi har alligevel dristet os til at komme med et bud på, hvad der indtil nu topper listen over de bedste serier (og der er virkelig nogle perler i mellem). De er sat op i vilkårlig rækkefølge.

’True Detective’ 

I Sydstaternes sumpområder udspiller sig en mordsagshistorie, der uden tvivl er den mest fortællenyskabende og billedrevolutionerende af sin slags siden årtusindskiftet.


Kan streames på HBO Nordic.

_____________________

’Girls’
Sæson 3

Lena Dunham og pigerne er stadig vidunderlig uforudsigelige, mens de gennemlever knugende kvartalskriser fyldt med sort humor og novellelignende kunst til følge.




Kan streames på HBO Nordic.

 
____________________

’Fargo’

Serie-remaket af Coen-brødrenes 90’er-perle er koldt og klamt, fortættet og uhyggeligt. Og replikkerne er intet mindre end uovertrufne.

Kan streames på HBO Nordic.

 
____________________

’Mad Men’
Sæson 7, del 1

Verdens smukkeste serie er for alvor tilbage i sin finalesæson, hvor hovedforfatter Matthew Weiner får sat reklamefolkene i livsdefinerende situationer og beviser, hvorfor serien hører til blandt verdens bedste nogensinde.


Kan købes på dvd.

 
____________________ 

’Looking’

En dramaserie i sitcom-format, der tager sine fire San Francisco-homoseksuelle hovedpersoner enormt seriøst uden på noget tidspunkt at overdrive eller overspille.

Kan streames på HBO Nordic.


 _____________________

’House of Cards’
Sæson 2

Hamrende led, modbydelig og politisk grusom. Fyldt med alle de intriger, manipulatorer og alt det spin, man overhovedet kan ønske sig. Kevin Spacey og Robin Wright er intet mindre end forrygende.

Kan streames på Netflix.

_______________________

’Orange Is the New Black’
 
Sæson 2


De misantropiske kvinder i den fængslende fængselsfortælling fik endnu mere kant i seriens anden sæson, som åbnede op for dramaer, der taler til begge køn.

Kan streames på Netflix. 

 
____________________

’The Americans’

sæson 2

To russiske spioner lever undercover i Washington D.C., og selv om anden sæson ikke lever helt op til den første, står paradokserne og dobbeltmoralen stadig krystalklart i en fornemt fortalt historie.

’Americans’ kan endnu ikke streames i Danmark, men findes på amerikanske FX.

____________________

 ’Game of Thrones’

sæson 4

Storladen underholdning i eventyrland, som dog ofte hviler så meget i sit store persongalleri, at ’Thrones’ sommetider går lidt i tomgang.

LÆS OGSÅ: Sådan har de skabt universet i Game of Thrones



Kan streames på 
HBO Nordic.

 
____________________

’Arvingerne’

Midt i den Bergman’ske gravalvorlighed sniger den sorte danske humor sig alligevel fornemt ind i DR-serien, der netop er solgt til USA.



Kan købes på dvd.