I sin modne skuespillerkarriere har Leonardo DiCaprio gjort det til sit speciale at spille rollen som megaloman og imperiebygger. Nu får han måske muligheden for at prøve evnerne af på Apple-stifter Steve Jobs.

Det skriver The Hollywood Reporter. 

Der er allerede kommet en biografisk film om Steve Jobs efter hans tidlige død i 2012, nemlig ’Jobs’ fra 2013, der havde Ashton Kutcher i hoverollen.


Kutcher spillede Jobs i filmen af samme navn fra 2013. David Fincher havde planer om at gøre Christian Bale til sin hovedrolleskuespiller, men nu forsøger Danny Boyle angivelig at overtale Leonardo DiCaprio.

Men også Sony Pictures har længe haft planer om at gøre den afdøde IT-gurus liv til en spillefilm, som de vil bygge på en rost Jobs-biografi skrevet af Walter Isaacson.

Indledningsvis havde Sony hyret David Fincher som instruktør, måske i håb om, at han kunne gentage succesen fra ’The Social Network’, der indtjente 1,25 milliarder kroner på verdensplan. Sony havde også engageret Facebook-filmens manuskriptforfatter, Aaron Sorkin.

Men produktionsselskabet meddelte sidste måned, at Fincher ikke længere var en del af projektet, fordi han stillede alt for stejle krav om indflydelse på filmens marketing og for øvrigt ønskede over godt 50 millioner dollars udbetalt, inden produktionen gik i gang. 

Det ville Sony ikke honorere, og nu skriver Hollywood Reporter, at man prøver at blive enige med instruktøren Danny Boyle. Angivelig ønsker Boyle at placere Leonardo DiCaprio i rollen som Steve Jobs. Hvis valget falder på den flerfoldige Oscar-vinder, kommer Boyle og Dicaprio til at genoptage deres samarbejde fra filmen The Beach fra år 2000.


Blockbuster-mand. Danny Boyle har instrueret blandt andet 'Trainspotting', 'The Beach' og 'Slumdog Millionaire'.

Manuskriptforfatter Aaron Sorkin, der også er kendt som skaberen af HBO’s tv-serie The Newsroom, er stadig med ombord.