Nu bliver EM-triumfen i ’92 til en film, og det er blevet afsløret, at Ulrich thomsen skal spille rollen som den afdøde, tidligere landstræner Richard Møller Nielsen.

Mon ikke der er dømt blockbuster?

”Ricardo var en virkelig dygtig træner og havde en helt speciel personlighed. Han var ret dårlig til at kommunikere – både med spillerne, pressen og ledelsen – og blev derfor ofte misforstået. Dén karakter vil jeg gerne spille," siger Ulrich Thomsen til Det Danske Filminstitut.

Men hvem skal spille de andre? Vi giver her vores ydmyge bud på de 11, der starter inde, plus den afgørende indskifter. Indrømmet, nogle af skuespillerne er ikke helt unge længere, så der skal nok bruges noget tid i bootcamp. Men man kan også nå langt med sminke i dag:

På mål:

Peter Schmeichel/Dolph Lundgren




Forsvar:

Lars Olsen/Carsten Bjørnlund




John Sivebæk/Jesper Asholt




Kent Nielsen/Niels Olsen




Henrik Andersen/Nikolaj Lie Kaas




Midtbane:

Kim Christofte/Burt Reynolds




John "Faxe" Jensen/Allan Mortensen




Kim Vilfort/Will Ferrel




Angreb:

Henrik Larsen/Bjarne Henriksen




Brian Laudrup/Hugh Grant




Flemming Povlsen/Anders W. Berthelsen




Joker:

Lars Elstrup/Thure Lindhardt



Den rigtige film kommer til at hedde ’Sommeren 92’ og skal instrueres af Kasper Barfoed, der debuterede herhjemme med familiefilmen ’Min søsters børn i Ægypten’ i 2004 og senest har instrueret den amerikanske produktion ’The Numbers Station’ med John Cusack, der fik premiere i 2013.

Manuskriptet står Anders Frithiof August for. Han er manden bag manuskripterne til blandt andet ’Superclasico’ og ’Dirch’.