For nylig kom det frem, at Tom Cruise mente, at hans arbejde som skuespiller var mange gange hårde end at deltage i et OL. Det er langt fra første gang, verdensstjernen løfter kasketten og lader spøjse, sjove og nogle gange meget triste ting komme ud.

Det er svært ikke at kunne lide Tom Cruise på film. ’Rain man’, ’Magnolia’ og ’Det handler om penge’ er ikke bare gode film på trods, men i høj grad også på grund af ham. Desværre virker det som om, han privat de seneste år er gledet længere og længere ud i galaksen.

Det amerikanske tabloid-medie TMZ har fået fingre i udskriften af en vidneforklaring, hvor Tom Cruise har sagt flere mærkværdige ting. Det er sket i forbindelse med et sagsanlæg på 50 millioner dollars, han har lagt mod Bauer Publishing, om at han angiveligt skulle have afbrudt kontakten til sin datter Suri.  Det mest mærkværdige citat fra vidneforklaringen er der, hvor han sammenligner sit arbejde med at slås i Afghanistan:

”Det var sådan, det føltes. Og helt bestemt i den sidste film, det var brutalt. Det var brutalt.” Siden har Tom Crusies advokat sagt, at det er taget ud af en sammenhæng, hvor Tom Cruise bliver spurgt:

"Føler du at, at der er situationer, hvor det at være i en film og slås i en krig i Afghanistan, hvortil (ifølge advokaten), Tom Cruise svarer: ’Oh come on’, der skulle betyde: ’Selvfølgelig ikke’. Andet sted sammenligner han sit job med en løber til OL:

"En løber til OL skal kun løbe to løb om dagen. Men når jeg skyder en film, kan jeg komme til at løbe op mod 30, 40 løb om dagen - dag efter dag."

Det, der kan virke som forholdsvis uskyldige ego-forstyrrelser, vokser dog, når man tager nogle af de tidligere episoder med skuespilleren med i historien. Vi har samlet fem af de største scener (fra det virkelige liv) med Tom Cruise.

__________


Tom Cruise hos Oprah

Det første og mest afgørende øjeblik, hvor verden begyndte at se på den ellers alt-igennem-elskelige amerikanske helt meget anderledes. Tom Cruise er her angiveligt så forelsket, at han ikke kan sidde stille. Han hopper og springer og får den ellers tolerante Oprah til flere gange at sige ’He’s gone’. Det værste for Tom Cruise (og måske også Katie Holmes) var, at mange mennesker troede, at det var mere ægte galskab end kærlighed, der fik ham til at spinde rundt og rundt.

__________


Tom Cruise om Scientology

Han har om nogen været fortaler for den kontroversielle trosretning. I dette klip fortæller han, hvad det at være scientolog blandt andet betyder:
”Du kører forbi et biluheld, og du ved, at du er nødt til at stoppe. For du er den eneste, der kan hjælpe.”

__________


Tom Cruise om psykiatri

Da den amerikanske skuespiller Brooke Shields offentligt erkendte, at hun havde haft en fødselsdepression og at antidepressiver havde hjulpet, gik Tom Cruise i offensiven. Bevæbnet med Scientology-ideologi belærer han her den populære vært Matt Lauer om, at al medicin er skidt, og at psykiatri er en pseudo-videnskab.

__________


Tom Cruise hos Letterman

Et ekstremt akavede interview, hvor Tom Cruise fortæller en mærkelig anekdote om, hvordan han pilot og hans anden pilot på en flyvetur tog ilten fra en passager. Historien, de færreste ville være stolte af (og slet ikke på tv) får Tom Cruise til at bryde sammen af grin. Se det ca. tre minutter inde.)

__________


Tom Cruise giver Scientology-tale

Her får han en meget stor og flot medalje. Hans tale starter ved 2.20.

FACEBOOK Bliv ven med Euroman