Aarhus Festuge er i fuld gang, men fortsætter helt frem til på søndag. Sidst på ugen byder Food Festival sig også til med masser af arrangementer i Aarhus. Her er 9 gode bud på en fed oplevelse:



MUSIK: Trio feat. John Grant, Emiliana Torrini og Ólöf Arnalds
Atlas, 3. September 20-22.30 
John Grant er ifølge en af sine sange ”The Greatest Motherfucker that you’re ever gonna meet”. Der er i hvert fald både kraft og følsomhed i stemmen, der leverer sange om sex, afhængighed og om at være  udstødt homoseksuel og leve med hiv. I aften er han en af gæsterne, der spiller med en specialsammensat musikalsk trio bestående af Diego Schissi, Gustaf Ljunggren og David Piltch. Trioens andre gæster er den italiensk-islandske sanger Emiliana Torrini, der blandt andet har været medlem af gruppen GusGus, og den islandske singer/songwriter Ólöf Arnalds.

 

UDSTILLING: Jesper Just -  Intercourses
Aros Aarhus Kunstmuseum til og med 19. oktober
Den danske videokunststjernes udstilling på Aros slutter ikke med festugen, men er man i byen i den anledning, kan man passende gå ind og lade sig forvirre på et højere plan af hans fem videoværker, der kører sideløbende på fem store skærme. Værket blev oprindelig fremstillet til sidste års biennale i Venedig.



GASTRONOMI: Ølsmagning med Syndikatet
Folkestedet, 4. september, 14-16
Gangsterbryggere, kalder mikrobryggeriet 'Syndikatet', der får deres bryg fremstillet ved Randers Bryghus, sig. Tag forbi og mød dem, når de præsenterer prøver på deres øl, der spænder over blandt andet IPA, stout, pilsner og belgisk blond, og hør, hvilke tanker, de har gjort sig med de forskellige produkter. Brygmester Jonas jacobsen vandt DM i Håndbryg i 2012. Ifølge festugeprogrammet vil der være cirka en liters øl at smage per deltager.



GASTRONOMI: Cidersmagning

Tangkrogen, 5. september 17-17.45
Den gærede æbledrik, der kan have masser af udtryk fra det søde til det virkelig tørre, er langtfra så stor i Danmark som i England og Frankrig. Men en ciderkultur har alle betingelser for at vokse frem i Danmark, når man ser på vores æblers kvalitet og interessen for alkoholiske drikkevarer i småskala-produktion. Kom og smag på prøver og hør, hvilke meninger, en forsamling af ciderentusiaster har om fremtiden for dansk cider.Vært for arrangementet er Rødding – Æblets By i Salling som arbejder for at styrke kvalitet, mangfoldighed og engagement omkring æbler, most og cider.



LITTERATUR: Bogrelease: Svømmepigerne, der forførte Danmark i 1930'erne

Kvindemuseet i Danmark, 5. september 17-19.
Journalist og forfatter Tommy Heisz præsenterer sin bog om tre danske kvindelige svømmere. 
Kom til en snak med forfatteren og hør den fascinerende fortælling om Jenny, Ragnhild og Lille Henrivende Inge.



GASTRONOMI: Fouragering med River Cottage

Tangkrogen, 6. september 13-15
At samle sine egne urter og fødevarer er et omsiggribende og også temmelig tilfredsstillende fænomen, der dyrkes af stadig flere, der går på høst i deres nære omgivelser – også i byerne. På den berømte River Cottage restaurant er de eksperter i disciplinen. I selskab med restaurantens vild mad-ekspert, John Wright og dens chefgartner,Will Livingstone, kan du komme på en lærerig gåtur i Aarhus.Pris 150 kroner



MUSIK: Ukendt Kunstner og Sivas
Train, 6. september, 21.30
Den fremadstormende S!vas og rapper Hans Philip og producer Jens Ole McCoy, der tilsammen er Ukendt Kunstner, er klar til at give deres fans en oplevelse og vinde nye hjerter i denne dobbeltkoncert.


Jesca Hoop

MUSIK:
TRIO FEAT. BROKEN TWIN, JESCA HOOP OG NICK LOWE
Train, 6. sept. Kl 21.30
En specialsammensat musikalsk trio bestående af Diego Schissi, Gustaf Ljunggren og David Piltch optræder i løbet af aftenen med det danske melankolske stjernefrø Broken Twin, den amerikanske singer/songwriter Jesca Hoop, der blandt andet har været barnepige for Tom Waits’ børn, og den britiske veteran Nick Lowe.

polse_thumb

GASTRONOMI: Hotdog DM

Tangkrogen, 7. september 9-16
Da DM i Hotdog sidste år blev afholdt på Food Festival, vandt mesterkokken Paul Cunningham og hans hold fra Henne Kirkeby Kro for en dessert-dog i kategorien ’Moderne Hotdog’, og Brian Flink Pedersen fra Pølsemageriet i Silkeborg for bedste ’Traditionelle Hotdog’. De to står klar til at forsvare deres titler udi varme hunde, når publikum kommer løbende til mesterskabet. Der kan købes hotdogs til en pris mellem 50-200 kroner. Gratis entre med Food Festival billet.