Hvordan kom du på, at lave andet end komik?

”Anders Morgenthaler og jeg har været rigtig med i USA de sidste par år i Wulffmorgenthaler-regi, fordi en af vores store ambitioner er at lave en animeret serie.

Vi fik agenter, tog tusindvis af møder og brugte meget tid og mange penge. Vi fandt så ud af, at mange ikke er så interesserede i vores animation som vi er, så vi blev tvunget til at finde på nye ting og tænke i helt andre baner.

Også idéer vi ikke ville have fået i Danmark, for i Danmark ville vi ringe ind med klokkeklare idéer til komik. Vi begyndte at pitche alle mulige idéer i mange genrer.

Det var en øjenåbner, der viste mig, at jeg havde idéer, der ikke kun er satire eller comedy, ideer med andre dimensioner som jeg synes er lige så interessante. Jeg kom tilbage fra USA med ny inspiration.”

Er der forskel på USA og Danmark?

”Jeg tror, at der er ved at komme et skifte i dansk tv-fiktion, hvor der bliver produceret mere, der har sin egen stil og stemning. Jeg kunne ikke have lavet idéen for fem år siden, selvom jeg havde fået den.

Der ville ikke have været nogen, der var interesserede i en kærlighedshistorie fortalt på den her måde. Specielt i USA er der kommet et enormt fokus på at lave tv-dramatik, men der er også kommet et krav om nytænkning.

Det nytter ikke noget, at lave den samme serie igen og igen, selv ikke i USA, hvor de ellers er rigtig gode til at presse den kommercielle og narrative citron. Derovre efterlyser de konstant, at de serier de producerer har noget nyt, man ikke har set før. Den drøm er også ved at komme til Danmark og Skandinavien, så det ikke kun er krimier og efterligninger af ’Forbrydelsen’ og ’Broen’.”

Hvad er ’Perfekte steder’ for en serie?

”Historien handler grundlæggende om to mennesker, der mødes tilfældigt på gaden. Det øjeblik de mødes, bliver de revet ud af hver deres liv, og der opstår noget skelsættende og unikt.

Det handler både om tab, fordi man skal sige farvel til dele af det gamle liv, men også om at træde ind i et nyt, åbent land, som fylder en med eufori og usikkerhed i mødet med noget, man ikke kender. Det synes jeg er gådefuldt og interessant, selvom det er almindeligt og sker konstant.”

Hvad kommer vi til at opleve som seere?

”Det er først og fremmest en ultra-romantisk kærlighedshistorie, som helst skal give alle mennesker, der ser den lyst til at blive forelskede i en sommer i København.

Det er seriens tone og stemning. Historien handler om Tobias, der lige er blevet uddannet jurist og er overbevist om, at alt i hans liv er planlagt. Han ved, hvad han vil og skal til han dør. Så ser han Rose, som arbejder i Magasin og slet ikke aner, hvad hun skal med sit liv.

De mødes tilfældigt en dag på gaden, hvor der opstår en magisk forbindelse, der ændrer begges liv. Hvert afsnit er lavet i realtid. De otte afsnit første sæson består af otte punktnedslag henover et halvt år, hvor den her episke kærlighedshistorie folder sig ud. Selvom der er meget man ikke ser mellem afsnittene, ser man de skæbnesvangre øjeblikke i de to menneskers forelskelse.”

Hvorfor har du valgt en så specifik form?

”Jeg har altid godt kunne lide film og serier, der har en skarp konceptuel form. Jeg er begejstret for HBO-serien ’In Treatment’, hvor man i hvert afsnit følger forskellige mennesker, hvis liv bliver fortalt gennem deres terapisessioner.

Jeg er også stærkt tiltrukket af Richard Linklaters film ’Before Sunset’, som også arbejder indenfor en realtids-ramme. Filmen er én lang samtale mellem to personer, der går rundt i Paris i halvanden time. Det er en film, jeg relaterer meget naturligt til.”

Har det været anderledes at være i instruktørrollen?

”Generelt har jeg næsten kun lavet ting, hvor jeg har været kunstnerisk leder, nogen gange alene, nogen gange sammen med Anders Morgenthaler, så det føles naturligt.

Det har været fantastisk spændende at skulle finde så mange nye skuespillere, fordi serien skildrer folk i 20’erne. Mange af dem vi har castet går stadig på skuespillerskolen eller er lige blevet færdige. For mig er en stor del af det at instruere at caste de rigtige skuespillere. Så er halvdelen af mit arbejde gjort.”

Handler serien om dit eget liv?

”Det er både inspireret af noget jeg selv har oplevet eller noget jeg kender til, men det er også en fantasi om, hvad en berusende sommerforelskelse kan være. Ofte når man laver noget, hvor man digter samtidig med, at man bruger noget, man kender rigtig godt, så bliver en underlig hybrid af virkelig og opdigtning.

Det er det her også. Nogle ting kender jeg fra mig selv, mens andre er ren ønsketænkning og uhæmmet fantasi, noget uforglemmeligt jeg godt kunne have tænkt mig at opleve, da jeg selv var 26. Men jeg vil lige bemærke, at alle de lykkelige parforhold jeg har haft, er startet om sommeren.”

Kan sommeren noget specielt?

”Personligt tror jeg, at vi i Danmark er meget mere åbne, når sommeren kommer, fordi vi lige har gennemgået nogle lange, intenst mørke måneder. Jeg tror, at der er en større fascination i Danmark ved de ting, der kan ske en sommernat end man ville have i Sydspanien. Vi er begærligt hungrende efter al sanseligt, alt vildt, alt der får os til at føle at vores sind står i flammer. Inden vinteren vender tilbage og vi alle igen bliver kølige zombies.”

’Perfekte steder’ sendes I otte afsnit og har premiere 10. oktober på TV2 Zulu.

Michael Wulff


44 år. Skuespiller, manuskriptforfatter og instruktør. Startede karrieren som standupkomiker og som karakteren Wulff i ’Langt fra Las Vegas’. Har siden dannet par med tegneren Anders Morgenthaler og lavet showet og avisstriben ’Wulffmorgenthaler’.