Det var helt forståeligt, at Roskilde Festivalen ville have Esbjergenserne i rockbandet Kellermensch til at åbne Orange Scene i 2012. Gruppen scorer topkarakterer hver eneste gang de optræder, og de har både en lyd, et udtryk og en oprigtig vildhed, som er få danske artister forundt. Vi sneg os med backstage, da rockgruppen væltede hjemmebanen Tobakken i Esbjerg.

Inden koncerten spiller forsanger Sebastian Wolff en stille sang på det sorte klaver i backstagelokalet. Også lige efter det allersidste ekstranummer går Wolff fra det frådende
publikum og ind til klaveret, hvor han i stilhed sætter sig, og spiller et sørgeligt nummer.

”Afstresning,” svarer kontrabassist og guitarist John Vestergren Laursen på et spørgende blik.





Guitaristen Jan Laursen, som i øvrigt er bror til førnævnte John Laursen, stryger den hvide skjorte en halv times tid inden showstart.



Der er ingen nervøsitet inden koncerten, så stemningen er afslappet bag scenen. Her slipper violinisten Nils Gröndahl et grin i vinduet. Du kender måske Nils Gröndahl fra bandet Under Byen.



Megafon og brunt læder.



Altid velklædte Claudio Wolff Suez pudser stilen af.





Trommeslager Anders Trans skifter sko et par minutter inden tæppet går. 



En hurtig kop kaffe, mens Sebastian Wolff og John Laursen diskuterer de sidste detaljer.



Sanger Christian Sindermann bestyrer trædeorgelet, som har en central plads i rockbandets lydbillede.



”Der var virkelig godt styr på teknikken på scenen. Vi kunne høre alt i vores monitor, så vi spillede godt. Det giver plads til det kaos, der er i hovedet på ham (Sebastian Wolff, red.),” fortæller John Laursen.



Sindermann har flere gange under koncerten dette fjerne blik i øjnene.

En ustyrlig forsanger.
”Sebastian bløder altid et eller andet sted, når vi er færdige,” fortæller John Laursen.



Bassen sidder højt på Claudio Wolff Suez, så skjorten bliver hurtigt våd af sved.



Et par dage inden koncerten blev John Laursen taklet af en vild gæst på den lokale bar Industrien. Det kostede akillessenen. ”Men sådan er det, når der bliver sat Rage (Against the Machine, red.) på,” fortæller han.



Færdig på job.