Vi som Mennesker har en tendens til at søge mod harmoni og glæde, men det kan faktisk være en god ide at sætte lidt bloddryppende Slayer på, hvis du skal præstere dit bedste, skriver The Atlantic. Aggressiv musik får dig nemlig til at føle dig bedre tilpas.

Det viser en undersøgelse blandt 175 testpersoner, hvor de skulle enten konfrontere – som en politimænd afhører en mistænkt  - eller samarbejde med en person. Før rollespillet begyndte, fik de lov til at høre noget musik, der skulle vække de følelser, de skulle bruge til at gennemføre opgaven: Vrede, glæde eller neutralitet.
Og resultatet viste, at dem som valgte vred musik, ingen problemer havde med at fuldføre opgaven.

Maya Tamir, der har været med til at lave undersøgelsen siger:
”I stedet for at søge lykke hele tiden, kan det være godt at søge glæde på de rigtige tidspunkter.”

Hendes undersøgelse bekræfter ideen om ‘konstruktiv vrede’. Når man bliver vred, giver det en modet til at løse en opgave som fx at kræve lønforhøjelse af chefen. Konstruktiv vrede adskiller sig fra destruktiv vrede ved at have en konkret udfordring at løse.

Man kunne måske også tilføje, at det meste ’glade’ musik generelt kan gøre en i dårligt humør – måske lige frem vred. Mens meget vred musik - fra gangster-rap til hård rock kan have masser af kvaliteter.
Her er vores egen uvildige undersøgelse, hvor du først skal høre Don’t worry – be happy’

 og bagefter Rollins Bands ’Liar’’. Hvad gør dig gladest?