I år fylder en af verdens største musikere, Paul McCartney, 70 år. I den anledning spiller Tim Christensen den 18. juni en hyldestkoncert til ex-Beatlen, hvor han genopfører McCartneys andet soloalbum RAM.

Vi har bedt Tim Christensen udvælge sine 10 favoritnumre med Paul McCartney forud for hyldestkoncerten, der kommer til at foregå på Store Vega. Se de 10 favoritter på de følgende sider og find et link til billetter sidst i artiklen.

Læs videre...

Sang Little Lamb Dragonfly


Album Red Rose Speedway (1973)'

"Efter min mening et af de mest oversete McCartney numre. Nummeret hører til mine absolut favoritter fra solo-kataloget og er et godt eksempel på hans tendens til at kæde flere sange sammen til een og ikke bare holde sig til den almindelige ‘vers-omkvæd-vers-omkvæd’-skabelon, som han dog osse mestrer til perfektion i andre sange. Og måske endda nærmest har opfundet."

Lyt i iTunes

Sang Pipes of Peace


Album Pipes of Peace (1983)

"13 år efter Beatles officielle opløsning beviser McCartney at han er i stand til at skrive sange på fuld højde med det bedste fra 60’erne. Pipes of Peace er vist iøvrigt den bedst solgte McCartney-solo plade. Muligvis pga de to duetter med Michael Jackson (Say Say Say og The Man)."

Lyt i iTunes

Sang Golden Earth Girl


Album Off the Ground (1993)

"Endnu en meget overset sang fra et ellers meget svagt album. Dog har denne sang altid stukket ud og været blandt mine favoritter. Den skal også med på listen."

Lyt i iTunes

Sang 1985


Album Band on the Run (1973)

"Mange snakker om at Band On The Run er McCartney’s mesterværk. Jeg er langt fra enig, men synes dog at der er masser af rigtig gode sange og albummet fungerer godt som helhed. Min favorit sang herfra er afslutningsnummeret 1985."

Lyt i iTunes

Sang Dear Boy


Album Ram

"Mesterværket for mig er Ram fra 1971. Inspirationen er i top og hver eneste sang er fyldt med følelser som vrede og savn, mest at gøre med bruddet med The Beatles i almindelighed og Lennon i særdeleshed. Flere af sangene, inkl. denne, menes at være et direkte angreb mod John. Kompositorisk er Dear Boy McCartney når han er aller bedst og det er de færreste der når op på dette høje niveau."

Lyt i iTunes

Sang I'm Carrying


Album Back to the Egg (1979)

"Endnu en overset lille ballade fra et ligeså overset album. Ikke nogen stor sang, men et godt ekspempel på hvordan manden bare kan ryste ærmet og ud triller der er en lille genistreg, som andre ville slå ihjel for at have skrevet."

Lyt i iTunes

Sang Somebody Who Cares


Album Tug of War (1982)

"Efter en del albums af svingende kvalitet, tager McCartney sig sammen på 1982’s Tug Of War. Han allierer sig for første gang efter the Beatles med George Martin som producer på et helt album. Succes! Albummet er osse det første efter Lennon’s død og det er som om at Paul skal bevise noget. Det lykkedes og albummet er et af de mest helstøbte fra hele solo karrieren. Carl Perkins og Stevie Wonder gæsteoptræder. Albummet er iøvrigt een af de første plader i mine egen samling og den er et soundtrack til den periode af min barndom."

Lyt i iTunes

Sang Distractions


Album Flowers in the Dirt (1989)

"Endnu en lidt overset sang fra et ellers populært album. Her er vi næsten
20 år efter The Beatles og McCartney skriver stadig sange med instant
klassiker-potentiale."

Lyt i iTunes

Sang Junk


Album McCartney (1970)

"Måske blandt McCartneys aller bedste ballader og sangen var faktisk med i puljen under indspilningerne til Let It Be med The Beatles, året før. Stemningen var dog langt fra på toppen og nummeret passede aldrig rigtig ind i den sammenhæng. Måske een af grundende til at bandet til sidst måtte smide håndklædet i ringen og at McCartney valgte at indspille sit første solo-album istedet."

Lyt i iTunes

Sang Mumbo


Album Wings Wild Life (1971)

Dette nummer er nok mere en jam end en decideret komposition. Men det er et godt modbevis på at McCartney er mere end en bare ‘sukkersød’ pop. Dette er fra Wings første plade og man kan høre at bandet er nyt. Men det er tydeligt at der er fest i studiet og McCartney får demonstreret hvor sindsygt god en ROCK-sanger han osse er. Her bliver der virkelig trykket til den og de få gange jeg har haft fornøjelsen at dj’e til nogle rock-klub arrangementer, har dette nummer fyldt gulvet og skabt en kæmpe fest.

Lyt i iTunes

Køb billetter til koncerten her.

LÆS OGSÅ 10 favoritter: Sune Wagner

FACEBOOK Bliv ven med Euroman