Hun har åbent kritiseret Lady Gaga for at kopiere sin stil. 

Og hun har givet det amerikanske tv-publikum fingeren under en Super Bowl-optræden -hvilket NFL sagsøgte hende for et tocifret millionbeløb for. 

Sangeren M.I. A. er ikke ubekendt med kontroverser.

Nu har hun så gjort sig uvenner med fodboldklubben Paris Saint Germain. 

Denne gang er provokationen ikke en fuckfinger, men et strakt Eiffeltårn på brystet. I en scene i videoen til M.I.A.’s sang Borders, der blev offentliggjort i november, bærer sangeren nemlig en modificeret PSG-spilletrøje.

Klubbens logo er uændret, men I stedet for Fly Emirates, Paris Saint Germains sponsor, står der i videoen Fly Pirates hen over trøjen.

Og det ordspil er PSG’s top angiveligt ikke tilfreds med. 

M.I.A.’ offentliggjorde i går på Twitter et brev fra klubbens direktør, Jean-Claude Blanc til hendes management:

"Vi har haft den ubehagelige overraskelse at opdage, at sangeren to gange i videoen optræder i vores officielle holdtrøje,” står der om videoen og sangen, der er en kritik af den måde, som Europa behandler sine flygtninge. 
I forhold til dette tema fortsætter PSG-direktøren:

”Ud over at være overraskede forstår vi ganske enkelt ikke, hvorfor vi, gennem spilletrøjen og vores logo, skal forbindes til sådan en afstandtagen.”

Senere i brevet nævner han den million euro, som klubben har doneret til flygtningehjælp.

Og slutteligt beder han sangerinden og hendes pladeselskab, Universal, om at fjerne alt indhold, hvor hun bruger klubbens logo og desuden betale en kompensation for den skade, som hun har forvoldt klubbens varemærke.

Dette bedes gjort inden for 24 timer, og da brevet er dateret 21. december, gør det hele historien lidt tvetydig. Enten har parterne allerede bilagt sagen i mellemtiden, eller også er sangerinden virkelig ude på at tirre den stenrige klub. 

Under alle omstændigheder må sangerindens tweets i sig selv opfattes som en provokation til PSG.


 


LÆS OGSÅ: Zlatan afslører sin straffesparksteknik

LÆS OGSÅ: Kunstner forarger: tager 600.000 for andres Instagrambilleder

LÆS OGSÅ: M.I.A. laver årets sejeste video