Grønne floder, hanekampe, brændende figurer, overdådige vandkampe og rosenblade en masse. Det er blevet den tid på året, hvor nogle af de mest spektakulære og farverige festivaler afholdes rundt om i verden. Her er seks af slagsen, som vi ikke vil misse.

Ovenfor:

Las Fallas, Valencia, Spanien


Spanske Valencia eksploderer – næsten bogstaveligt - hvert år i marts under festivalen Las Fallas. Her konkurrerer byens forskellige kvarterer om, hvem der kan diske op med den mest imponerende paella, den største fest og det flotteste fyrværkeri. Festivalens sidste aften er et inferno af ild, for her afbrændes enorme og satiriske papmache-figurer kaldet ninots. Las Fallas beskrives som Europas største og længste gadefest, og der er bestemt noget om snakken.

____________




Feria de San Marcos, Aguascalientes, Mexico

I Danmark har vi Roskilde Dyrskue og Hjallerup Marked. I Mexico har de Feria de San Marcos, der opstod tilbage i 1828 som statslig landbrugsmesse. Umiddelbart lyder det måske ikke så ophidsende, men Feria de San Marcos har siden udviklet sig til en flere uger lang festival. Den afholdes hvert år i april og besøges af millioner af mennesker på udkig efter tyrefægtning, hanekampe skønhedskonkurrencer, rodeoer og meget mere. Mon der drikkes tequila? 

____________




Q'oyllur Rit'i festival, Sinakara, Peru

Hvert år i slutningen af maj samles pilgrimme og turister i Sinakara-dalen dybt inde i Andesbjergene i Peru til den farverige Q'oyllur Rit'i festival. Der er tale om en spirituel og religøs festival, hvor både kristne og inca-traditioner fejres. Det gøres blandt andet ved at pilgrimmene fra de omkringliggende samfund udfører en lang række ritualer iført farverige dragter, udsmykkede masker og forholdsvis bizarre elefanthuer.    

____________




Songkran, Chang Mai, Thailand


Songkran festival er thailandsk nytår, og det fejres blandt andet med vandkampe over hele Thailand. Det går vådest for sig i Chang Mai i det nordlige Thailand, hvor Songkran varer seks dage – ofte længere. Vandkampene giver faktisk også en smule mening rent praktisk. Songkran ligger nemlig i april, som er den varmeste måned i Thailand.

____________




St. Patrick’s Day, Chicago, USA

Den irske nationaldag, Skt. Patricks Day, den 17. marts er garant for parader, folk iført grønt (gerne fjollet) tøj og en masse øl på pubben. I Chicago går de skridtet videre, for her fejrer de dagen ved at farve Chicago River, som løber gennem byen, grøn. Det ser vildt og forholdsvis giftigt ud.

____________




Rose-festival, Kelaât M’Gouna, Marokko

I det sydlige Marokko hvor Atlas-bjergene møder Sahara findes Rosen-dalen. Her dyrkes der lyserøde persiske roser, som bruges i produktionen af rosenvand, parfumer og rosenolier. I maj, når roserne er høstet, afholdes der årligt en tre dage lang rose-festival i den lille by Kelaât M’Gouna, som fyldes med musik, farver og ikke mindst velduft. Årets Miss Rose kåres også ved samme lejlighed.

Artiklen er bragt i samarbejde med

LÆS OGSÅ Heliskiing: Seks destinationer med uberørt puddersne

LÆS OGSÅ Road trip: Seks locations fra de bedste tv-serier