Du har set serien uge efter uge, heppet på din yndlingskarakters succes (og skurks fiasko) og grædt, når guderne har været onde. Udover at være en fremragende serie er Game of Thrones også optaget på nogle bjergtagende lokationer.

Fra det solbeskinnede Middelhav til det forblæste Island. Game of Thrones er optaget på nogle af de smukkeste steder, verden har at byde på. Vi har samlet en række destinationer fra den populære tv-serie, du kan planlægge din næste rejse efter.


ISLAND


Fra optagelserne på Island. Foto: HBO

Vulkaner, gletsjere og eventyrlige landskaber - Island er den perfekte kulisse til det ukendte land, North of the Wall. Svinafellsjokull gletsjeren i nationalparken Skaftafell udgør bjergkæden, Frostfangs, takkede og skræindjagende tinder, som selv en Wildling er bange for at betræde.  

__________


SKOTLAND


Doune Castle.

Det berømte Doune Castle lagde mure til Winterfell i Game of Thrones’ originale pilot-afsnit. Det er ikke første gang, at borgen fra det 13. århundrede er foran kameraet. Den var nemlig også med i Monthy Python og de skøre riddere. 

__________


NORDIRLAND


Giant's Causeway.

Det meste af Game of Thrones er optaget i Nordirland, der udgør en fantastisk kulisse til serien. Castle Ward syd for Belfast lægger hus til Winterfells gård, mens Tollymore Forest Park udgør den omkringliggende vildmark.

Den fantastiske kyststrækning, Giant’s Causeway, lægger landskab til flere vigtige scener i Game of Thrones. Det barske Glens of Antrims er Dothraki Sea, mens Cairncastle er skuepladsen, hvor Ned Stark halshuggede en desertør fra Night’s Watch.

Den fjerntliggende Ballintoy Harbour gør det ud for Iron Islands – det salte, blege og uindbydende hjemsted for de forræderiske søfarere House Greyjoy.

__________


MALTA


Fra optagelserne på Gozo. Foto: HBO

Gozo er den næststørste ø i den maltesiske øgruppe, og den er kendt for sine smukke og sceniske landskaber. Derudover lægger Middelhavsøen scene til Daenerys Targaryen and Khal Drogos bryllup i Games of Thrones. Brylluppet finder sted ved den naturlige klippeformation, Det Blå Vindue, som er en enorm åbning i klippestykket ud til kysten. 

__________

 
MAROKKO


Essasouira i Marokko. Foto: HBO

Den charmerende havneby, Essaouira, er i Game of Thrones det eksotiske Astapor – hjemsted for de frygtløse Unsullied krigere, og det er her, at Daenerys Targaryen and Khal Drogos viser sin styrke som Mother of Dragons.

På kanten af Sahara ligger den befæstede karavaneby Ait Benhaddou, som kan bryste sig af at have optrådt som to forskellige byer nemlig Yunkai og Pentos i pilot-afsnittet til Game of Thrones.

__________


KROATIEN


Dubrovnik. Foto: HBO.

Dubrovniks storslåede bymur fungerer perfekt som Westeros’ hovedstad – King’s Landing. Magtkampe og politiske intriger udspiller sig i den pulserende hovedstad, som i Games of Thrones synes fjern fra den gamle og tilbagelænede havneby Qarth.  I virkelighedens verden er scenerne med Qarth optaget på øen Lokrum, der kun ligger 600 meter fra Dubrovnik.    

Artiklen er bragt i samarbejde med

LÆS OGSÅ Her er USA's bedst betalte tv-stjerner