Man kan lancere et nyt album på mange måder.

Man kan for eksempel bygge forventningerne op i det uendelige, som det var tilfældet med Kanye Wests Pablo-udspil.

Men man kan også liste det ud, når folk mindst venter det. Som Kendrick Lamar gjorde det i nat dansk tid, da han offentliggjorde et nyt album med titlen 'untitled unmastered'.

Den uhøjtidelige pr-strategi passer glimrende i forhold til pladens karakter - den består nemlig af hidtil uudgivet materiale, numre, som ikke fandt plads på Lamars Grammy-høstende 'To Pimp a Butterfly' fra 2015.

De er nu blevet udgivet så upolerede, som de blev efterladt. Så selv om 'Untitled unmastered' viderefører det ekstremt anmelderroste albums jazzet-sofistikerede stemning med boblende basgange og luftige saxofoner, er produktionerne mere nedbarberede og rå.

Under alle omstændigheder fornægter Kendrick Lamars personlige udtryk sig ikke på numrene, der zoomer ind på hans ukuelige musikalitet.

Alle numrene vil ikke være ganske nye for dem, der følger Lamars liveoptrædener tæt.

Og det viser sig at være en af Compton-rapperens mere prominente fans (dem er der flere af, Obama har kaldt 'How Much a Dollar Cost' for sit yndlingsnummer fra sidste år), som har skubbet på udgivelsen af ekstramaterialet.

Efter Lamars meget omtalte optræden til Grammyuddelingen tidligere på året, opfordrede Lebron James nemlig Dangeroo Kipawaa, boss for selskabet TDE, til at ryste op med numrene:

Og det lader til at være den anmodning, som er blevet efterkommet, idet pladeselskabschefen takker Kong James i denne Instagram-opdatering:

 

Yea muthafuckas KING KENDRICK returns 2nite.. Thank @kingjames for this.... #TDE

En video slået op af gwadpot (@dangerookipawaa) den 3. Mar 2016 kl. 7:30 PST

 

En video slået op af gwadpot (@dangerookipawaa) den 3. Mar 2016 kl. 7:30 PST

Yea muthafuckas KING KENDRICK returns 2nite.. Thank @kingjames for this.... #TDE

Så hvis du ikke har hørt albummet endnu, så skynd dig over på din foretrukne streamingtjeneste - for Lebrons skyld, i det mindste.

LÆS OGSÅ: Kendrick Lamar ser godt ud i Reebok Classic og 4 andre sneakernyheder

LÆS OGSÅ: Lebron James og 10 andre af verdens bedst klædte sportsstjerner

LÆS OGSÅ: Derfor smiler Kanye West ikke