Jagten på den perfekte selfie tog en katastrofal drejning for en ung kinesisk kvinde i Los Angeles i forrige uge.

På en udstilling af den britiske multimediekunstner Simon Birch på galleriet 14th Factory i den californiske storby mistede hun balancen midt i et selvportræt og væltede en installation af kongekroner til en værdi af 200.000 dollars eller ca. 1,3 mio. kroner. Det skriver New York Times.

En video af uheldet, der viser hvordan den kinesiske kvindes fald skaber en regulær dominoeffekt på udstillingen, er blevet lagt på YouTube, hvor den er blevet vist næsten 7 millioner gange. Videoens ophavsmand påstår at kende Simon Birch, hvilket skabte mistanke om, at uheldet kunne være et PR-stunt, men i en email sendt til New York Times afviser kunstneren, at det skulle være tilfældet.

Simon Birch oplyser også, at uheldet ikke får ham til at ændre på udstillingen for at undgå en gentagelse. 

”Hvis du forsøger at designe noget, der er idiotsikkert, så vil universet bare designe en større idiot,” siger han til Shanghaiist, der også skriver, at Birch ikke har tænkt sig at kræve erstatning af den kinesiske kvinde, som ifølge mediet er studerende ved et universitet i Los Angeles.

Museum-selfies – også kaldet #artselfies – er en stigende tendens på de sociale medier. Mange museer opildner ifølge New York Times deres gæster til at tage selfies og dele dem på fx Instagram for at skabe omtale, og herhjemme har særligt Yayoi Kusamas populære prikker fra udstillingen ’I uendeligheden’ på Louisiana i 2015 været et populært motiv.

”Vi indretter ikke vores udstillinger efter andet end de kunstneriske forudsætninger. Kusama er en enormt original og meget spændende kunstner, som over de seneste år i den grad er blevet genindskrevet i kunsthistorien,” sagde Marie Laurberg, der er kurator på Louisiana, til Politiken i den forbindelse. Flere danske museumsdirektører tilkendegav dog over for avisen, at de var glade for tendensen.

Men selv om museum-selfien ser ud til at være kommet for at blive, kan det altså gå galt. Og lektien fra den uheldige kinesiske kvindes selfie-ulykke må være at holde en passende afstand til kunstværket, næste gang du kaster dig ud i en #artselfie.