Aberne har den stadig. Det har hvalrossen også. Men den mandlige del af menneskeracen har ikke længere en knogle i deres penis. 

Ifølge The Guardian har forskere forsøgt at finde ud af hvorfor i årevis, da vores forfædre angiveligt havde det på et tidspunkt. Nu er de endelig kommet tættere på et svar.

En ny undersøgelse i Proceedings of the Royal Society peger på, at vi kan give monogamien skylden for den forsvunde penisknogle. Det fandt forskerne frem til, fordi de undersøgte længden på forskellige dyrearters penisknogler.

Dyr, som er mere tilbøjelige til at have mange sexpartnere, har en større penisknogle, lyder konklusionen. Det handler simpelthen om, at hannen skal præstere mere og bedre, så han ikke bliver vippet af pinden af en anden liderlig han, inden han er… ja, lad os sige det ligeud; kommet i hunnen.

Menneskeracen begyndte at miste knoglen for 1,9 millioner år siden, da monogami begyndte at blive det nye normale for vores art. I monogame forhold er tendensen nemlig, at manden ikke bliver så lang tid oppe i kvinden, fordi der ikke er nogen konkurrence på sidelinjen, lyder det i den nye undersøgelse.

Det gennemsnitlige samleje er derfor under tre minutter langt, hvorfor en penisknogle er fuldstændig ligegyldig for vores overlevelse som art.