'

4 simple vaskeråd: Sådan sikrer du, at favoritskjorten (og pengene) holder længere

Der er både tid, penge og tøj at spare...

Det er en klassiker: du har din hvide favoritskjorte, der, selv på en rigtig skidt dag, får dig til at se skarp ud.

Men så sker der en forandring. Ikke fra den ene dag til den anden, men dagen kommer, hvor du pludselig kan se, at skjorten har mistet noget af det, der gjorde den til favoritten til at starte med. En trist og lidt grå nuance synes at have sat sig i stoffet. Og det kan være svært at gøre noget ved, for det skyldes vaskemaskinen og den måde, du vasker på.

Som favoritskjorte skal den gerne præstere ofte, men vask slider, og når du oven i købet måske kommer til at mikse farvede og hvid vask sammen, så vil selv den allerbedste skjorte tabe pust og kant.

Samtidig er en vask ikke helt billig, når man regner det op i vand, el og vaskepulver. Men vasker du fornuftigt, kan du både sikre, at tøjet holder længere, alt imens vand og el-regningen holdes nede.

Sammen med DR. Beckmann giver vi dig her 4 solide vaskeråd:

1. FYLD MASKINEN OP

Vaskemaskinen bruger stort set lige meget el og vand, hvad enten den er helt eller halvt fyldt.

2. SPRING FORVASKEN OVER

Normalt bliver tøjet ikke mere rent af at blive forvasket. Der spares cirka 20 procent på el- og vandforbruget ved at undlade forvasken, og så kan du også holde lidt igen med vaskemiddel.

3. MAGNETKLUDEN

Kim Woodburn er som taget ud af Mrs. Doubtfire, men lad dig ikke narre - hun er en guru, når det gælder husholdningsprodukter, I videoen her kan du se hende gennemfører et vasketrick med en lille hvid klud.Kluden er til de mænd, der ikke har tålmodigheden til at sortere vasketøj i et væk, og som godt ved, hvad der sker med tøj efter et par gange i vaskemaskinen.

Med de små hvide mikrofiberklude fra Dr. Beckmann kan du blande hvidt og kulørt, uden at der kommer tøj i sjove farver ud af maskinen. Farverne på vasketøjet forbliver altså klare, selvom du blander dem i samme vask.

Dr. Beckmann Colour & Dirt Collector mikrofiberklude arbejder effektivt ved alle temperaturer og er egnet til alle typer tekstiler – både HVID og FARVET vask.

Læg to-tre mikrofiberklude i vaskemaskinen sammen med vasketøjet. Kludene virker som en magnet og tiltrækker overskydende farve og snavs fra vasketøjet, så farverne på det nyvaskede tøj forbliver klare.

4. SÆNK TEMPERATUREN OG SPAR PÅ ELFORBRUGET

Cirka 20 procent af vores elforbrug går til tøjvask. Særligt energi-krævende er kogevask ved temperaturer over 60°. Brug 60° i stedet for kogevasken og 40° i stedet for 60°. Tøjet kan godt blive rent ved de lavere temperaturer. Samtidig spares der cirka 40 procent af elforbruget.

En normal vask er 30° eller 40°, men du kan spare meget energi ved at sænke temperaturen fra 30° eller 40° til at vaske ved kun 20°. For at undgå lugtgener og surhedslugt anbe¬fales det dog at vaske en kogevask på 60° en gang i mellem og lade lågen til vaskemaskine stå åben efter vask.

Dr Beckmann Colour and Dirt Collector kan købes i førende supermarkeder og distribuereres af:
Bräuner a/s
Birkmosevej 20 F
6950 Ringkøbing
info@brauner-as.dk
Tel.: +45 96 74 05 25

Kilde: Energistyrelsen: Sparenergi.dk, HOFOR: vandhelt.dk, sst.dk og Bolius.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok