'
Forårsjakker

Forårsjakker

Klæd dig på til foråret: 21 jakker til varmere tider

Læderhandskerne, halstørklæderne og de lange frakker forsivnder så småt fra cykelstierne, og i stedet indtager vi parker og pladser i korte jakker med solbriller på øjnene. 

Foråret er endelig på vej, og det er blevet tid til at skifte de tunge vinterjakker ud med en lettere pendant. 

Gadebilledet vil blive fyldt med bomber-, coach- og harrington-jakker. Dette forår bliver i de kortes jakkers tegn. Og de skal bruges over trøjen eller som erstatning til blazeren for at give jakkesættet et moderne udtryk. 

LÆS OGSÅ: Mode-cheferne: 11 jakker du ikke kan komme udenom i 2016

De klassiske frakker som mac-coaten og peacoaten bliver lettere, og frakkernes succes i vinter fortsætter ind i foråret. Den gængse mand er blevet mere klassisk og velklædt, og det bliver endnu engang tydeligt dette forår. 

Find din nye forårsjakke blandt Euromans 21 udvalgte jakker og frakker. Aspesi CG29 E522 til 3.800 kr.

Det danske forår er ikke varmt, og når solen ikke er fremme, vil en uldfrakke stadig være at foretrække. Denne korte double-breasted med den lidt overraskende fire knaps-lukning er perfekt til fest og mere formelle lejligheder. Og så kan du næsten ikke finde en mere oplagt jakke at hive over dit jakkesæt. Norse Projects Ryan til 1.600 kr.

Bomberjakken er endnu en gang utrolig populær. Den kommer i kort og lang - for lille og for stor. Samtidig er den olivengrønne farve en af tidens mest brugte modefarver. Så alt i alt et stilsikkert valg.COS Jacket with large pockets til 1.200 kr.

Den beige farve bliver meget udbredt til dette forår, hvilket især bliver tydeligt på jakkerne. COS rammer med sin bommuldsjakke tidens tendenser med korte jakker, store lommer og knapper i stedet for lynslås. Acne Studios Moto til 3.395 kr.

Til de lidt mere modige og festgalde har Acne lavet en af forårets fedeste jakker. Den store krave er meget oppe i tiden, og det samme er det glatte nylon-materiale. Acne har gjort denne grønne farve, som de kalder for ’balsam grøn’, til deres signaturfarve dette forår. L’Homme Rouge Drifter Wool Coat til 2.820 kr.

Den klassiske frakke med tre knapper bliver formentlig 2016's mest populære jakke. Selvom den bliver mest udbredt til vinter, er den også yders brugbar i en lettere udgave til vores kolde forår. Igen ser vi de store lommer, som er mange designeres måde at skille sig ud, nu hvor print ikke er så populært. Capital Goods Harrington jakke til 2.000 kr. 

Harrington-jakken, der oprindeligt opstod i 1930’ernes England og op gennem årerne blev moderne i mod- og skinhead-kulturen, er for alvor tilbage i det europæiske modebillede. Jakken er blot endnu en af de korte jakker, som designerene virkelig satser tungt på. MKI Coach jacket til 560 kr.

Japanske MKI er gode til at fange tendenserne fra den stilbevidste japanske ungdom og lave tøj til fordelsagtige priser. Her har de – ligesom mange andre – kastet sig over en klassisk amerikansk coach-jakke. Der er ikke så mange dikkedarer her. CMMD SWDN Ryder Lightweight jacket til ca. 2.090 kr. 

Det unge svenske mærke har allerede bevist, at de er ekstremt dygtige til at lave herreklassikere på deres helt egen måde, og deres tøj ligner ikke noget, som allerede findes. Her har de taget en klassisk windbreaker og gjort den kort, men samtidigt oversized. De store lommer er endnu en lækker detalje. Cheap Monday Staple Rinse Black Denim Jacket til 600 kr.

Denim er ikke bare uopslideligt, det er også udødeligt. Endnu en gang er det slidstærke materiale populært og udbredt blandt tidens anerkendte designere. Både klassisk blåt denim, men også den sorte som denne jakke fra Cheap Monday. 

Thom Browne Peacoat til ca. 17.150 kr. 

Det bliver bare ikke mere elegant og gennemført, end når amerikanske Thom Browne får lov at udfolde sine kvaliteter. Denne jakke er dyr, men har man råd, er det en jakke, der vil pynte i enhver garderobe.  YMC Classic Mac til ca. 1.780 kr.

En klassisk Mac-frakke som har fået store, skrå lommer til at give det ellers enkle design lidt kant. Frakken er lavet i en blanding af bommuld og nylon og er overfladebehandlet, så den er vandafvisende. Meget brugbar til det danske forår. Halo Bomberjakke til 1.499 kr.

Løbetøjsmærket Newline har slået sig sammen med folkene bag livsstilsbutikken Storm og begået det fælles brand Halo. Denne bomberjakke kan både bruges som løbejakke og som let jakke til det varmere forår. Our Legacy Varisty Parka til ca. 5.515 kr. 

Jakken er blandt Our Legacy direktør, Jockum Hallins, personlige favoritter, og kollektionens mest ikoniske. Den er lavet i et dyrt, håndfarvet nylon-materiale fra England, som føles meget anderledes end alt andet. Den er ikke til de forsigtige, men vi må ikke blive bange for farver. Topman LDT Brown Suede Trucker Jacket til 1.425 kr.  

Ruskindsjakken har overhælet den klassiske læderjakke indenom og er blandt forårets mest populære. Den er ikke god i regn, men til de dejlige solskinsdage er den perfekt til et par slidte jeans. Muf10 Familie før para bomber til 2.000 kr. 

Muf10 har først for nyligt gjort deres produkter tilgængelige for alle. Før var det kun venner og medlemmer, der fik lov. Den første kollektion er endnu ikke færdigproduceret, men folkene bag Muf10 har formået at skabe en stor hype omkring disse bomberjakker, som endte på alle udenlandske modemedier efter vinterens modeuge i København.A.P.C. Fields jacket til 3.200 kr.

Fårepelsens popularitet fortsætter ind i foråret og næste vinter, hvor især falsk pels på frakkerne bliver udbredt. A.P.C. kan, som få, lave enkelt herretøj, der stadig skiller sig ud på grund af den grundige udførelse. Du kan tage pelskraven af og på, så du i princippet får to forskellige jakker. H&M Bomuldsjakke til 499 kr.

H&M har med deres Studio-linje ramt mange af tidens tendenser rigtig godt, hvilken denne korte bommuldsjakke er et godt bevis på. Til prisen er det et af forårets bedste køb. Comme Des Garcons Shirt Boy Coach Jacket til ca. 1.860 kr.

Tekst printet på ryggen ser ud til at blive en stor tendens i foråret. Mange designere forsøger sig med alt fra logos, slogans og patches. Men få gør det lige så godt som Comme des Garcons med deres coach-jakke. Bær den yderst til de varmere dage og under en varmere jakke, når blæsten hærger. Wood Wood Vinson jacket til 1.800 kr. 

En moderne udgave af en klassisk windbreaker. Igen er Wood Wood gode til at ramme den gyldne vej mellem sportstøj og mode. Sammensæt den med et par jakkesætsbukser for at gøre dit udtryk mere sporty eller bær den sammen med jeans for at gennemføre det afslappede look. Uncle Bright Kill til 2.200 kr.

Det nye danske brand Uncle Bright har brugt tre måneder på at få produceret sin første kollektion. Der er fokus på håndværket og kvaliteten, som skal være helt i top. Designet er en blanding af fortid og nutid. Frakken er tydeligt inspireret af 1930’ernes arbejderklasse med herringbone materialet, men har samtidigt fået sporty knapper og to lommer i hver side. Levi’s The Sherpa Trucker Jacket til 1.199 kr.

Denimjakken med fårepelskrave var allerede fremme sidste år, men det fortsætter utvivlsomt dette forår. Med Levi’s livslange kvalitet, er du klar til et aktivt forår. 

LÆS OGSÅ: Stor guide: 23 nye sneakers til foråret

LÆS OGSÅ: Mode-cheferne: 11 skjorter du bør bære i 2016

LÆS OGSÅ: Nyt dansk tøjmærke: Køb færre men bedre ting

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok