'

I kongens klæder: Sådan får du Elvis-stilen

Det er netop nu 60 år siden, at amerikanske tv-seere for første gang så den kommende konge af rock'n'roll Elvis "The King" Presley. Den dengang 21-årige Elvis optrådte seks gange i det landsdækkende program 'Stage Show' - resten er historie.

Selvom Elvis først og fremmest er kendt for sin musik, blev han i sin egen tid også hyldet som et stilikon, der sendte mænd og drenge fra Memphis til Måløv ud og købe pomade og blå ruskindssko. 

Derfor har vi samlet en håndfuld stilede Elvis Presley-råd til dig, der rocker:

Håret 

Vi starter med toppen: Elvis-håret. Vi har nemlig fat i en mand, der er blevet synonym med sin egen frisyre, som mange siden har prøvet at gøre ham kunsten efter. Hertil skal bruges en pomade. Selv brugte Elvis Royal Crown Pomade. Den fedter rigtig meget og kan være svær at arbejde med, hvis man ikke er vant til pomader. Men hvis det skal være rigtigt, så er Royal Crown den eneste ene.
Pomade: Royal Crown (99 kr.)


Kortærmede skjorter 

Elvis var en sydstatsdreng, så det er ikke underligt, at den kortærmede skjorte er en af hovedingredienserne i hans garderobe. Lidt koldt til herhjemme måske, men cool ser det ud. Leg gerne med print og mønster.

Kortærmet skjorte: Religion (532 kr.) og Asos (235 kr.)

Movie Star

 
Udover musikken lavede Elvis også en lang række (mere eller mindre heldige) film. De var med til at cementere hans image som teenageidol og førsteelsker. Skal du ramme Elvis' moviestar look, skal du holde det klassisk: Jakke, skjorte, slips og gerne i grå og sort/hvide farver.

 
Ternet jakke: Gant (1.00 kr.)
Strikket slips: MOD Cph (200 kr.)

Farve

 
I sine unge dage var Elvis ikke overpyntet - hvilket han kom efter senere og især på scenen. Til gengæld havde han godt styr på farver, som fx denne bordeaux, kortærmede skjorte.
 

Rød kortærmet: Wood Wood (1.200 kr.) og River Island (213 kr.)


DetaljerElvis ejede en del biler, mest kendt er nok hans Cadilac Eldorado. Man kan selvfølgelig også bare lade sig inspirere af hans skjorte. Eller ligesom Elvis lade sit outfit bære af velsiddende hår, enkelthed, en enkelt detalje som et ur og masser af coolness.Rød skjorte. Ben Sherman (649 kr.)

Ur: Skagen SKW 6065 (1.258 kr.)


Blå ruskindssko

'Blue Suede Shoes' blev oprindeligt indspillet af Carl Perkins i 1955, men de fleste kender nok bedst Elvis' fra året efter. Den anses i dag for et af de allerstørste rockabilly-numre og er et af de mest indspillede rocknumre nogensinde.

 Blå sko: H&M (299 kr.)


Konge-look 

Elvis giftede sig i 1967 med Priscilla Presley. De blev dog skilt seks år senere. Måske pga. af håret, hvem ved? Solbrillerne er markante og blazerjakken en majestæt værdig.

Jakkesæt: Tommy Hilfiger (3.755 kr.)

Solbriller: Olvier Peoples


Fest og (guld) farver 

På scenen skejede Elvis ud - musikalsk og tøjmæssigt. Hans scenetøj blev med årene mere og mere extravagant, men hvad kunne man også forvente fra verdens største entertainer?

Sorte chinos: Samsøe Samsøe (600 kr.)

Guldjakke: Noose and Monkey (1.489 kr.)

LÆS OGSÅ: Sådan får du James Deans stil

LÆS OGSÅ: Stor guide til læderjakker

LÆS OGSÅ: Euroman guide til hårpomader

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok