DS Automobiles nye slogan er "Spirit of Avant-Garde", men det kunne ligeså vel have heddet "Meget mere end Avant-Garde".

For jo, DS er et velkomment comeback til fransk auto-avant garde, som vi kender den fra DS klassikeren fra 1955, men med DS modellerne - anno 2015 - er der meget mere end blot sublime linjer og god stil på spil.

DS som mærke præsenterer en bred palet fra den alsidige sedan i lækkert design over hurtige konceptbiler med inspiration i haute couture-moden til elektriske Formel 1 biler.

Det er avantgardistisk fransk design i fusion med innovation og elegance, der har taget rattet hos DS Automobiles.

Få her kort indsigt i hvorfor vi formentlig igen kommer til at snakke om DS som en ægte klassiker.



Den nye DS 5 er karakteriseret ved ro, sanselighed og luksus, der alt sammen forenes i en køreoplevelse, hvor det avantgardistiske design kommer til udtryk ved eksempelvis shooting brake profilen og det vertikale kølergitter, DS Wings, der giver udtryk for robusthed og raffinement.


DS 5 er udstyret med den nye front DS Wings, som er inspireret af den historiske DS.
Den sekskantede form og det unikke design understreger bilens personlighed og dens robusthed.

Både de nuværende og de fremtidige DS modeller får den nye front DS Wings.




DS 3 er mærkets kreative darling, som har så bred en vifte af ekstraudstyr, at hver bil er unik.

Det elegante design er gennemført helt ned til forlygterne, der kombinerer Xenon med LED teknologi.





En model, to profiler
Kerneværdierne i DS modellerne er avantgarde, markant design, raffineret udførelse og high-tech teknologi.

Den nye DS 4 er en sportslig og karakterfuld sedan til de kunder, som vægter køreglæde og en anderledes køreoplevelse højt, og under navnet DS 4 Crossback lanceres en ny variant med større frihøjde. De henvender sig til kunderne i det såkaldte premium segment for kompakte biler, som er inde i en rivende udvikling med mange nye modeller, ikke mindst crossovers.

Den nye DS 4 og DS 4 Crossback forventes til Danmark lige i starten af det nye år.

Konceptbilen Numéro 9 blev vist i Shanghai i 2012, og i september 2015 blev den kåret til publikums foretrukne konceptbil ved den eksklusive udstilling "Chantilly Arts & Elegance Richard Mille".

Kina forventes at blive verdens største marked for premium biler inden for et par år, og navnet "DS" er velkendt for mange kinesere fra General de Gaulles bil.

Generalen har nemlig en særlig status i Kina, fordi han som det første udenlandske statsoverhoved, anerkendte Folkerepublikken Kina.



Den første DS Store i Europa åbnede i København 2013, og siden 2010 er der solgt over 580.000 DS på verdensplan.

Mange tror, at DS er en Citroën, og historisk set er det også, da DS udspringer derfra, men i dag er det et selvstændigt bilmærke, hvor to tredjedele af kunderne kommer fra andre mærker

 
DS Virgin Racing Team deltager i den nye sæson af FIA's Formel E for elektriske formelbiler. Her køres løbene tæt på centrum i en række af verdens største byer, bl.a. i Paris, Berlin, London, Beijing og Buenos Aires.
Sæsonstart er 24.10.2015.


Konceptbilen Divine DS er den ultimative personlige bil - og bilernes svar på haute couture, hvor luksus, detaljer og finesse er kodeordene, der giver en eksklusiv oplevelse.

DS hylder det ekstravagante og har derfor også indgået samarbejde med andre firmaer indenfor haute couture, f.eks. fotoudstilling om Yves Saint-Laurent og udstilling af kjoler dekoreret med Swarovski krystaller.

 

I konceptbilen Divine DS

er bl.a. dørpanelerne dekoreret med silke og Swarovski krystaller.

Her kan alt tilpasses efter humør, helt ned til instrumentbrættet og dørbeklædningen, der på mindre end 15 minutter kan skifte mellem tre former for beklædning: Maskulint, Parisermode eller Fatal Punk - og dermed kan man gå fra eksklusiv silke til sort læder i fineste kvalitet.


Med nye digitale værktøjer, har DS udfordret de almindelige materialer og designprocesser, der bruges i bilindustrien, og udstyret konceptbilen DS 4 Concept Crossback med overflader i sten og en særlig lakering med facetmønster.

Med designmetoden "parametrisk design", som hidtil har været mest kendt fra moden og arkitekturen, kan man designe nye typer overflader og proportioner.

På sigt kan denne metode give hidtil ukendte muligheder for at producere personliggjorte biler.

 

Konceptbilen DS Wild Rubis har inspireret til den nye front med LED Vision, der giver et helt særligt liv til lygterne med LED-moduler, der ligner diamanter. De giver en belysning på vejen, der er 50% mere effektiv, uden at genere modkørende.

Sammen med baglygternes full LED teknologi og de "rullende" afviserblink, er lygterne på DS en hel oplevelse i sig selv, der giver en levende profil.

 

Der går ikke nogen lige linje fra en konceptbil til en serieproduceret bil, men tendenserne omkring designløsninger og materialer får vi nok at se i endnu højere grad i fremtidens

DS modeller

, hvor der senest i 2020 vil være 6 globale modeller.