Han har opnået international stjernestatus inden for sit fag. Nu kan han også tilføje en af de ypperste designpriser i Danmark til sit CV. Anders Warming, chefdesigner for Mini, modtog torsdag aften Designrådets pris.

Han skriver sig dermed ind i historiebøgerne sammen med navne som Piet Hein, Hans J. Wegner og Jacob Jensen, der alle er blandt de tidligere modtagere af prisen.

Om modtagelsen af prisen siger Anders: ”Det er uventet, at jeg i dag modtager prisen. Det er en fantastisk anderkendelse af ikke bare mig som designer, men af bildesign som profession”.

LÆS OGSÅ: 10 klassiske biler du ikke taber penge på 

Netop anderkendelsen af faget bildesign kan vise sig vigtig. Det er således første gang, at en bildesigner modtager udmærkelsen.

Komiteen lagde i sit valg af Anders Warming vægt på:

"At Anders med mange fremragende designs har markeret sig som en markant profil i den internationale designverden og været normdannende for fremtidens bildesign."

Anders Warming er på mange måder et navn, som man måske bør følge lidt mere intensivt i fremtiden. Han er således hovedarkitekt på prominente biler som BMW Z4 og den nye Clubman fra Mini.

Prisoverrækkelsen, der forgik på Bredgade i det indre København, markerede samtidig lanceringen af den nye Clubman i Danmark. 

LÆS OGSÅ: En firehjulstrækker jeg faktisk kan lide

LÆS OGSÅ: Aldrig har en racer-simulator været så realistisk 

LÆS OGSÅ: Den amerikanske hingst løber stadig