For første gang nogensinde har Tesla skabt en bil, der rent faktisk er til at betale.

Den nye Model 3 blev præsenteret af Tesla Motors’ slet skjult stolte CEO, Elon Musk, i nat dansk tid i Teslas designstudio i Californien.

Til stede var nogle tilsyneladende meget store Tesla-entusiaster, der fotograferede løs og kom med spontane og ukontrollerede tilråb op mod scenen. 

”Vi har et fantastisk produkt at vise jer i aften. I vil blive blæst bagover,” lovede den 44-årige CEO fra scenen.

Men før de spændte fans blandt publikum - samt de mange Tesla-fans, der streamede begivenheden verden over - kunne få den nye bil at se, gennemgik Elon Musk de skridt, der har gjort det muligt, at man fra slutningen af 2017 kan købe en Tesla for bare 35.000 dollar (229.000 kroner).

Det har taget tid og produktudvikling at nå hertil, siger Elon Musk, mens han understreger vigtigheden af at accelerere omstillingen til bæredygtig transport.

Først kom the Roadster, der var dyr, men som viste, at man kan lave en indbydende elbil.

”Før the Roadster troede folk, at en elbil nødvendigvis var grim og kørte langsomt. Vi ville vise, at det ikke var sandt,” siger han.

De fleste syntes, at den var ret lækker, men at den var som et stykke meget dyrt legetøj.

Så kom Model S, der var en anelse billigere og havde plads til fem voksne og to børn. Hermed viste Tesla, hvis Elon Musk selv skal sige det, at en elektrisk bil kan være et bedre alternativ end en konventionel bil. Model S blev videreudviklet til Model X, hvorfra indtægterne blev brugt til at videreudvikle Model 3.

“So, do you wanna see the car?” spørger Elon Musk.

Bedømt ud af de desperate skrig og underlige hyl blandt publikum er de parate.

“Yeeeaaaah!,” skriger de.

Og her er den så, Model 3, der er sikker og har plads til, at fem voksne kan sidde komfortabelt, selvom bilen er forholdsvis lille. Den ekstra benplads er opnået ved at slanke instrumentbrættet og rykke de forreste sæder længere frem i bilen. Modellen har bagagerum både foran og bagtil og har eftersigende plads til et langt surfboard (hvilket jo er praktisk i f.eks. Californien).

Desuden kan Model 3 accelerere op til 100 kilometer i timen på under 6 sekunder. Per opladning kan den køre 215 miles (346 kilometer).

”Jeg vil gerne understrege, at dette er minimum-tal. Vi håber at overgå dem,” siger Elon Musk.

Efter reservationerne i går åbnede globalt, er det gået amok. På bare 24 timer har 115.000 personer bestilt en Model 3. Leveringerne starter i slutningen af 2017.

Og til sidst et par billeder fra en Buzzfeed-journalist, der var så heldig at se den nye Tesla på nært hold - indefra og udefra:

 

 

 

LÆS OGSÅ: Myteknækkeren: Tesla Model S

LÆS OGSÅ: Moderedaktørens 11 drømmebiler

LÆS OGSÅ: Steve McQueens foretrukne Jaguar igen på gaden