Hvorfor en cabriolet?”
Fordi damer elsker cabrioleter. Vis enhver dame en cabriolet, og hun vil uvægerlig hæve øjenbrynene. Jeg fik engang tre damer i Tilst til at gøre det over mig og min storebror Peter i en cabriolet – og det var tilmed en Ford Ka!”

Hvorfor Ford Mustang?
”Den indgik i en optakts-trailer til femte sæson af tv-serien ’Six Feet Under’, hvor hovedpersonerne blev præsenteret kørende i hver sin bil til musik af Sia. Den unge datter Claire slår til sidst kalechen af sin Mustang og kører ud i ørkenen. Så vidste jeg, at det var den rigtige bil for mig. Det er jo en drøm, man køber, og jeg fik en fornemmelse af lykke indeni, da jeg så hende sidde dér, og tænkte, at jeg måske kunne gøre det i virkeligheden.

Jeg ringede til en mand i Jylland, der lovede at kigge efter en Mustang ovre i Nevada, og jeg sagde til ham, at den gerne måtte være æggegul, for det bør en Mustang være i min drøm, og efter et års tid fandt han den. Han satte den i stand, og jeg købte den, og det var maj og sidst på dagen, da jeg kørte den hjem fra Jylland, men jeg slog kalechen ned alligevel, og da jeg kørte over Lillebæltsbroen, blev jeg lykkelig. Og jeg har været det i store træk lige siden. Ikke pga. den dumme bil selvfølgelig, men den er en genvej til følelsen. Hvis jeg er trist, kører jeg en tur i min Mustang, og når jeg slår kalechen ned og kører over en bro med vind i ansigtet og solen lige i smasken, bliver jeg lykkelig hver gang.”



Jakkesæt Calvin Klein til 4.900 kr.
Skjorte Calvin Klein til 1.600 kr.
Slips Sand til 699 kr.

Har du en yndlings-detalje på bilen?
”Benzindækslet under Ford-logoet. De falske luftindtag i dørene. Men over dem alle lyden fra motoren. Efterlignet talløse gange siden hen, men aldrig matchet.”

Er det din første cabriolet?
”Niks. Jeg købte for 25 år siden en VW 181 ’Jagtvogn’ på Forsvarets auktioner, og den kunne lægge forruden ned på køleren. Damer er tossede med den slags, lige indtil bilen bevæger sig, og vinden rammer. Der er jo en grund til, at englænderne kalder det windshield.”

Er det din sidste cabriolet?
”De siger jo, at en mand skal have tre cabrioleter, før han kan trække sig tilbage i sin sedan. Og jeg vil ikke afvise, at nogen derude en dag laver noget, jeg gerne vil eje. Men blandt dem, der indtil nu er skabt, har jeg ingen uforløste drømme. En cabriolet er jo en vits i virkeligheden. En vits i en drøm. Og rigtige biler såsom Volvo og Porsche behøver et tag for at virke ordentligt.” 

Hvordan trives du med at være så synlig i din cabriolet?
”Som tidligere nævnt: Damerne er tossede med cabrioleter. Og det er alle damerne! Også bilhaderne og cyklisterne og dem med tvillingebarnevogne på de små helle-øer midt på H.C. Andersens Boulevard. De kan ikke lade være med at smile ad en cabriolet, og muligvis er det et overbærende smil, men jeg ved – og de ved – at inderst inde ville de helst åbne døren og sætte sig ind ved siden af og lade tørklædet blafre i vinden ud over Langebro. Uden tvillingebarnevogn.”

Har du et særligt cabriolet-moment?
”Når vi alle sammen kører hjem fra Dyrehaven i begyndelsen af maj med den nedgående sol i højre side, alle børnene på bagsædet med fiskenettene blafrende i vinden og salamandere i en spand i bunden af bilen og kurs mod Langelinie og iskager til alle.”

Hvad skal man være opmærksom på?
”Det er en uduelig bil. Lige så brugbar som et skærebræt i en hestestald. Det bør man være klar over.”

Hvad har du altid med om bord i din cabriolet?
”Startkabler. Fuld reservedunk. Glæden ved at være til.”

Tre køresange fra din playliste?
”Sia: ’Breathe Me’. Jamie Cullum & Clint Eastwood: ’Gran Torino’. Otto Brandenburg: ’Så længe skuden kan gå’.”