Claus Julius Holm er født på Vejle-egnen i 1970. Han er uddannet kok og har ernæret sig som souschef, restauratør, kogebogsforfatter og tv-kok på TV 2, bl.a. på ’Go’ morgen Danmark’, ’Go’ appetit’ og ’Grillfeber’.

Opel Kadett, bordeaux, 1983.


Souschef på Hotel Hesselet i Nyborg. Jeg er sådan en, der først fik kørekort, da det absolut ikke kunne undværes mere. Måske fordi jeg voksede op i en familie, hvor det kun var mor, der havde kørekort. Jeg havde en kone, der kunne køre bil, og det syntes jeg var helt normalt, men så fik hun job på Egeskov Slot. Det betød, at vi arbejdede henholdsvis på Østfyn og Sydfyn, og det var sgu noget rod. Så jeg fik mig et kørekort. Jeg troede simpelthen aldrig, at jeg skulle køre over 50 km/t, men nu startede jeg selvfølgelig også med en ramponeret Opel Kadett. 



Ford Escort, lilla, 1990.

Restauratør på Gåsen i Svendborg. En dag døde Opelen. Bare sådan – bum – fra det ene øjeblik til det andet. Nu var jeg blevet bilist og kunne slet ikke undvære bilen eller forstå, hvordan jeg havde levet uden. Så jeg styrtede ud og købte en Ford Escort. Ret ny faktisk, men hold kæft, den var grim. Sælgeren fra Ford fortalte, at det var et pissegodt køb, fordi den havde tilhørt en læge, der knap havde kørt den. Det lød godt, men det var jo slet ikke mig. Jeg var endnu ikke fyldt 30, og så kørte jeg rundt i en afskyelig morfarbil. 


Ford Escort stationcar, bordeaux, 1996.

Restauratør på Gåsen i Svendborg. Jeg ved ikke hvorfor – og det var i hvert fald ikke den lilla Escorts skyld – men jeg var blevet sådan lidt af en Ford-fan. Så jeg købte endnu en næsten ny Escort, men denne gang en stationcar og meget bedre. Tror, den har kørt mere mad ud end nogen anden bil i Danmark. Husker, at vi havde 120 kuverter i den ved en enkelt lejlighed. Der var i det hele taget altid mad i den, og man kan måske sige, at det var den bil, der skabte vores omdømme som madudbringere. 

Volkswagen Touran, sort, 2000.
Indehaver af Sans og samling (catering) og huskok på ’Go’ morgen Danmark’ på TV 2. En bilferie til Italien havde øget min appetit på biler, så efter et halvt år besluttede jeg at købe min første helt nye bil – nøøøøøøøj, den der duft ... Nå, det var en metalsort Touran med alt i udstyr. Og masser af plads. Det er også den første bil, jeg har haft sex i. Altså, det var der jo slet ikke plads til i de andre. Den kunne det hele, og jeg skiftede fra aldrig helt at have forstået, hvorfor folk gad købe en ny bil, til selv at sværge til det. Pludselig tager man sig selv i at vaske bil i tide og utide – det er ejerglæde.


Volkswagen Tiguan, sort, 2008.

Vært på ’Go’ appetit’ på TV 2, kogebogsforfatter og madkonsulent hos COOP. I dag er jeg ikke bare bilist, jeg er gået fra ikke at have behov for en bil til at køre 6.000 km om måneden. Jeg lever i min bil, og den er en vigtig del af mig og mit liv. Derfor må det også gerne være lidt lækkert, og det blev det for alvor, da jeg var så uforsigtig at låne en VW Touareg V10 en weekend. Pyh, hvor kørte jeg mange omveje. Bagefter var det ikke helt det samme at køre Touran, så jeg skiftede til en Tiguan med læderkabine, oliefyr og hele pibetøjet. Det er ingen Touareg V10, men jeg er vild med den.




Mercedes S 280, metal sort, 1971.

Vært på ’Go’ appetit’ på TV 2, kogebogs-forfatter og madkonsulent hos COOP. En af mine gode venner havde længe haft den her meget fine Mercedes, men så skulle han flytte og måtte af med den. Så han spurgte, om det ikke var noget for mig. Tjah, joh ... Det er den vildeste bil, to tons stål fra Ruhr-distriktet. Folk tror, at tyskerne vandt krigen, når jeg ankommer i den. Den har læder, træpaneler, automatgear og skivebremser på alle fire hjul. Den cruiser bare, og jeg elsker at køre i den. Altid heeeelt langsomt – selv på motorvejen. Den trækker op til 180 km/t, men der er ikke noget som at ligge med 60-80 km/t. En af mine bedste biloplevelser var en lang tur, jeg havde med Søren Gericke, hvor vi fik talt om mad og om livet som sådan. Jeg er ikke så loyal mod mine biler, men den her beholder jeg.




Volkswagen Transporter Limited Edition, sølvgrå, 2013.

Vært på ’Go’ appetit’ på TV 2, kogebogs-forfatter og madkonsulent hos COOP. Ud over min private bil har jeg også en arbejdsbil. Jeg gider ikke længere forsøge at slå verdensrekorden for flest kuverter i en almindelig bil, så nu har jeg desuden en kassevogn, en VW Transporter Limited Edition. Det er min arbejdsbil og et personligt værktøj, næsten ligesom mine kokkeknive. Den er jeg også ret pedantisk med. Jeg bor nærmest i den, så der skal ikke mangle noget – og det gør der heller ikke. Røde måtter, læderrat og et sæt kænguru-klunker i bakspejlet, som jeg har fået af Christian Bitz. Derudover har den et sportsmode, som får den til at trække fra alt og alle på motorvejen – den har alle tænkelige krydser på udstyrslisten. 
Volkswagen Multivan, mørkerød og hvid retrolakering, 2016.

Vært på ’Go’ appetit’ på TV 2, kogebogs-forfatter og madkonsulent hos COOP. Jeg vil ikke gå ned på komfort, luksus eller herlighed, bare fordi det er en arbejdsbil. Tværtimod, det er jo den bil, jeg kører mest i. Så når jeg ser en ny lækker kassevogn, bliver jeg helt vild, og det gjorde jeg sidste år. Jeg var involveret i sådan et større arrangement med Carpark North, og så kom Ib fra Volkswagen anstigende i den her spritnye, overudstyrede, retro-lakerede Multivan. Milde himmel. Den måtte jeg bare have. Så jeg bestilte den med det samme, og nu går jeg bare og venter på, at det bliver uge 20, så jeg kan hente den. Jeg tæller simpelthen ned.

LÆS OGSÅ: Mit auto-cv: Sigurd Kongshøj

LÆS OGSÅ: Ny Bugatti er verdens hurtigste sportsvogn

LÆS OGSÅ: Mustang er folkets sportsvogn: Fyrig, muskuløs og meget udholdende