Flere decibel, strammere radioregler og et fejlslagent forsøg på at gøre kvalifikationsrunderne mere spændende.

Det er, hvad fans allerede har kunnet opleve i årets Formel 1-sæson, der blev skudt i gang i Melbourne.

Mens de fleste danskeres øjne nok er rettet mod Kevin Magnussen, har vi taget et kig på det samlede felt af kørere for at besvare spørgsmålet, der vækker evig interesse blandt motorentusiaster: Hvad kører Formel 1-kørerne selv i til hverdag?
 

Spørgsmålet giver anledning til at kigge på nogle af verdens smukkeste, dyreste og mest sjældne biler. For selvom fodboldstjernerne tager prisen for de mest vulgære løsninger, hvad angår fx lakering, så har flere Formel 1-kørere kastet sig over mere tidløse transportmidler. Her kan du se nogle af dem:

Lewis Hamilton:

Vi lægger ud i den kulørte ende af skalaen. Feltets kronede verdensmester og ukronede kendis-darling, Lewis Hamilton fra Mercedes, besidder denne listes mest højtråbende køretøjer.


I hans garage finder man blandt andet en Mercedes-Maybach S600, en Ferrari LaFerrari, en Mercedes SL 65 AMG Black Series og en Mercedes SLS AMG Black Series. Alle biler, der i Danmark ville koste flere millioner kroner. Også de mere klassiske biler kan man finde her, for eksempel to originale Shelby Cobra’er, en Mercedes 280 SL og en Shelby GT 500 Eleanor. 

Men det er nu hans mest vulgære og iøjnefaldende indkøb, vi har valgt at fremhæve på denne liste: Pagani Zonda 760 LH. En lilla superbil speciallavet til netop Hamilton (deraf initialerne LH) og købt for den nette sum af 15 mio. danske kroner. Han fik den lavet med manuel gearkasse, muligvis som afveksling fra Formel 1-bilernes semi-automatiske gear.

Hamilton er flere gange blevet stoppet for hensynsløs kørsel i blandt andet Frankrig og Australien, og det er måske ikke så underligt, når man tager hans bilsamling i betragtning. 

#Zonda #760LH #1of1 #AMGPower #0to100RealQuick!!

Et billede slået op af Lewis Hamilton (@lewishamilton) den 25. Jan 2015 kl. 8:50 PST


Felipe Massa: 

Bom dia . Good morning

Et billede slået op af Felipe Massa (@massafelipe19) den 12. Okt 2015 kl. 2:53 PDT

Felipe Massa fra Williams ejer muligvis en Ferrari LaFerrari, der uden tvivl er af nævneværdig karakter. Det er dog bilen til venstre, der her afkræver et ekstra glimt af vores opmærksomhed. 

Ferrari F40. Et usammenligneligt stykke motorhistorie, der af den tidligere vært på Top Gear Jeremy Clarkson blev kåret som superbilen over alle superbiler. Da F40 kom frem i 1987, var den oprindeligt tiltænkt en produktion på knap 400 eksemplarer, men grundet stor efterspørgsel endte Ferrari med at fremstille mellem 1.200 og 1.300 af slagsen. 

Skulle man forelske sig i en, skal man være parat til at grave dybt i lommerne. I 2015 blev en model magen til Felipe Massas solgt på en auktion i Tyskland til 7,5 mio. kroner.

Nico Rosberg:

#pagode #filming #RTL #budapest @mercedesbenz @mbclassiccenter

Et billede slået op af Nico Rosberg (@nicorosberg) den 25. Jul 2015 kl. 11:53 PDT


Nico Rosberg har ligesom sin holdkammerat, Lewis Hamilton, kastet sig over den klassiske Mercedes SL-klasse fra 1960’erne og ‘70’erne, der også går under navnet ‘Pagode’.

Bilen var afløser for den ikoniske ‘Mågevinge’, Mercedes 300 SL fra årtiet tidligere, og er i dag kategoriseret som et samlerobjekt af bilentusiaster over hele verden.

Andre historier går på, at Rosberg også skulle være i besiddelse af en Mercedes SLS AMG Roadster.

Valtteri Bottas:

#Valtteri #MercedesBenz #AMG #C63 #Silverstone 😉

Et billede slået op af Valtteri Bottas (@valtteribottas) den 15. Okt 2014 kl. 10:08 PDT


Der er vist ingen tvivl om, hvem der ejer denne Mercedes C 63 AMG. Bilen står, ligesom sine nærmeste AMG-slægtninge, for en herlig kombination af tysk ingeniørkunst og amerikansk-klingende motorbrøl.

Bottas tjener mere end 20 mio. kroner om året, så det kan ikke udelukkes, at der gemmer sig flere skønheder bag hans garagedør.

Nico Hulkenberg:


Nico Hulkenberg fra Force India kører på banen rundt med en Mercedes-motor, men i det private har han tilsyneladende viet sin kærlighed til en anden tysker. Her ses han i sin “lille røde Porsche GT3 RS”, som han selv udtrykker det.

Men bilen er ikke for de fartforskrækkede. Det beviste den eksempelvis sidste år, hvor den på Nürburgringen i Tyskland klarede en omgang hele 9 sekunder hurtigere end den legendariske og maniske Porsche Carrera GT.

Bilen ville ifølge Porsche selv koste fra 3,5 mio. kroner i Danmark, men Hulkenberg behøver ikke tænke på vores moms eller afgifter i Schweiz, hvor han har sin daglige gang.

Så skulle der være råd til at udleve bildrømmene med endnu flere “små røde Porscher”, når årslønnen hedder næsten 30 mio. kroner.

Sebastian Vettel:


Feltets bedst betalte, Sebastian Vettel fra Ferrari-teamet, er blevet nævnt i sammenhæng med flere bemærkelsesværdige sportsvogne. Der spås af flere medier om, at han blandt andet ejer en Mercedes SL 65 AMG Black Series, en Ferrari 512 BB fra 1978 og en Ferrari LaFerrari. 

Det er dog ikke biler, Vettel viser frem i samme omfang, som man ser det hos konkurrenten Hamilton. Vettels Instagram-profil vidner kun om ejerskabet over en Infiniti FX Vettel Edition, der går tilbage til hans tid hos Red Bull. Forklaringen lyder, at Renault, hvis motorer benyttes i Red Bulls biler, har et tæt samarbejde med Nissan, der ejer Infiniti.

Vettel er altså muligvis sluppet væk fra Red Bull, men navnet til denne Infiniti hænger ved, og det markeres naturligvis med en plads på denne liste.

Jolyon Palmer:

Return from a busy few days in Paris to find this waiting for me! Thanks @renaultuk #MeganeRS #Renault

Et billede slået op af Jolyon Palmer (@jolyon_palmer) den 5. Feb 2016 kl. 8:47 PST


Kevin Magnussens holdkammerat hos Renault, førsteårskøreren Jolyon Palmer, poserer her med en Renault Megane RS.

To liters, firecylindret fransk motor, der nok blegner lidt på denne liste. Til gengæld kan Palmer bryste sig af ikke at skulle fylde benzin på lige så ofte som sine konkurrenter.

Det er ikke helt utænkeligt, at Renault har sørget for en levering af en lignende bil til Kevin Magnussen.

Fernando Alonso:

E voilà....😍😍

Et billede slået op af Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) den 20. Aug 2015 kl. 3:51 PDT


Fernando Alonso fra McLaren er en af de bedst betalte kørere i feltet med en årsindkomst på ca. 250 mio. kroner. Så kunne der vel også gemme sig en spændende bil eller to i den private beholdning. 

På Alonsos Instagram-profil er det dog en relativt beskeden Honda Civic Type-R GT, der poseres med. 300 hestekræfter og rimelig fart, jovist, men bilen skiller sig nu mest ud ved, ligesom Jolyon Palmers Renault, at køre mere end 10 kilometer literen. 

Andre historier har tidligere gået på, at Alonso også skulle eje en Mercedes SLR McLaren, en Jeep Grand Cherokee SRT, en Fiat 500 Abarth og flere italienske sportsvogne. Vi finder det dog unægteligt svært at tro på, at der ikke også skulle gemme sig en McLaren et sted i samlingen.

Jenson Button:

P1 looking shiny in Cap D'ail port. #capdailport #P1 #Mclaren #dreamgarage

Et billede slået op af Jenson Button (@jenson_ichiban) den 28. Feb 2016 kl. 9:42 PST


Vi slutter hurtigt over målstregen ved McLaren og en af feltets ‘grand old men’, Jenson Button. Og han er lidt mere gavmild end sin holdkammerat, når det kommer til at dele ud af sine flotte hverdagsbiler - hvis man da ellers tør kalde dem det. 

Her er det Buttons McLaren P1 - en hyperbil der kan tage dig fra 0-200 km/t på under syv sekunder - der får lov til at sole sig ved havnen i Monaco. Masser af hestekræfter, masser af fart og takket være dens elmotor også mere end 10 kilometer pr. liter benzin. 

Dens forgænger er den ikoniske McLaren F1 fra 1992, der i en lang årrække var verdens hurtigste gadebil med en topfart på over 380 kilometer i timen. En bil Rowan Atkinson var så glad for, at han efter en ulykke fik repareret sin egen for næsten 10 mio. kroner, inden han i 2015 solgte den for svimlende 80 mio. kroner. Det er med andre ord en stolt familiearv McLaren P1 bærer på sine to meter brede skuldre. 

Andre biler i Buttons garage indbefatter ifølge flere medier en specialbygget Mercedes C 63 AMG DR 520, en klassisk Honda S600, en Nissan GT-R og en Ferrari F40. Måske gemmer der sig tilmed en Rolls-Royce - hvis brand Button er ambassadør for - et sted bag garageporten.

LÆS OGSÅ: Steve McQueens foretrukne Jaguar igen på gaden

LÆS OGSÅ: 5 spektakulære crashes i Formel 1-historien

LÆS OGSÅ: Mit Auto-CV: Claus Holm