Hvid chokolade-hindbærtærte


600 g friske hindbær
200 g hvid chokolade
150 g piskefløde
15 g glukose
3 g husblas
Vaniljeis

Skyl hindbærrene forsigtigt, lad dem tørre, og arrangér dem på en forbagt tærtebund. Chokolade, fløde, glukose og udblødt husblas smeltes over vandbad og afkøles let og hældes derpå forsigtigt over hindbærrene. Stil på køl indtil servering, dog mindst 1 time. Rør vaniljeis til en creme, og giv den til.

Mørdej:

500 g mel
200 g flormelis
250 g blødt smør
2 æg
2 æggeblommer

Udstyr til blindbagning: sølvpapir og ris, linser, salt el.lign.

Det hele kommes i en røremaskine og røres sammen, dog uden at dejen bliver æltet. Dejen skal stå på køl og være kold, når den rulles ud. Rul den ud, så den er ca. 3-4 mm tyk, og dæk en smurt tærteform med den.

Læg to lag sølvpapir henover den, kom ’blindbagefyld’ på, og sæt i ovnen ved 170 grader i ca. 25 minutter. Fjern alt, og lad tærtebunden bage videre i 20 minutter ved 150 grader.
__________

Opskriften er fra:

Restaurant Mest
Brandstrupsgade 11
9000 Aalborg
Tlf. 7022 9272

restaurantmest.dk »
__________

SE OGSÅ: 3 til den søde side
SE OGSÅ: 6 opskrifter: Mad til mange dage

TWITTER: Følg gastro på twitter
FACEBOOK: Bliv ven med gastro på facebook