JORDBÆRDESSERT
4 personer


Jordbær "kugle"
500 g hvid chokolade
100 g mørk chokolade
50 g rød kakaosmør

Den mørke chokolade tempereres og smøres i en halvkugleform. Når chokoladen er stivnet, smøres det tempererede kakaosmør ovenpå den mørke chokolade. Lagene skal være meget tynde.

Når kakaosmørret er stivnet fyldes formene med tempereret hvid chokolade. Formene tømmes med det samme så tynde skaller bliver dannet. Der skal laves 8 halvkugler.

Formene står til udkrystallisering i et døgn. Tømmes dagen efter og opbevares i lufttæt beholder ved 18-20 grader.

Fyld til kuglen
1 dl fløde 48 %
200 g jordbær, skåret i små tern
½ g skovmærke pulver. (Dehydreret skovmærke blendet til støv)

"Rødgrød"
500 g frosne jordbær
500 g frosne hindbær
100 g sukker
2 vanilliestænger
20 g maizena pr liter væske

Bærrene koges sammen med sukker og vanillie. Vanilliestængerne tages op og bærrene blendes sammen. Grøden sigtes og måles op. Herefter koges massen op og jævnes med maizena. Grøden holdes varm til servering.

A part servering
12 jordbær
Skovsyre


Creme fraiche creme
150 g fløde
150 g creme fraiche 38
30 g flormelis
1 st vanillie

Fløde, creme fraiche 38, flormelis og kornene fra vanillien piskes til skum. Tages i sprøjtepose. Lægges på køl til servering.

Tørret sandkage
100 g smør
100 g sukker
100 g mel
100 g æg
100 g mælk
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
1 citron

Smør og sukker røres hvidt. Æggene tilsættes og røres ud. Mel, salt, bagepulver og citronskal tilsættes. Til sidst tilsættes mælken. Kagen bages ved 175 grader til den er gennembagt. Når kagen er færdig skæres den tyndt ud og tørres ved 90 grader til den er gennem tør. Blendes til crumble. Opbevares i bøtter til servering.

Jordbær sorbet
1250 g frosne jordbær
175 g glukose
400 g vand
375 g sukker
Saft fra 1 citron

Alle ingredienser lunes sammen. Herefter blendes massen til en galt masse. Sigtes og køles ned. Sorbeten køres på ismaskine og bevares herefter på frost til servering.


Anretning: En halvkugle lægges på tallerkenen. Lidt fløde 48% hældes i og de hakkede jordbær lægges i. Drys med lidt skovmærkepulver og luk med en halvkugle. Til a part serveringen lægges 3 jordbær pr person i en skål. Lidt creme fraiche creme sprøjtes i og drysses med tørret sandkage. En kugle jordbærsorbet lægges på sammen med skovsyre. Rødgrøden varmes op til 90 grader og hældes over chokoladekuglen ved bordet.

Se også: Mandelfragilité med vaniljecreme og sommerbær

Opskrifterne fra Kadeau. som også er omtalt i Gastro nr. 69. kommer senere.