Til 4 personer.

250 g friske morkler
10 g røget spæk
1 skalotteløg
3 kviste timian
1 citron
Olie til stegning
Smør
3 dl fløde 48%
Salt
Peber
12 vagtelæg
1 godt surdejsbrød
Olivenolie til pensling

Rens morklerne grundigt – de kan være fyldt med smådyr og jord. Skær spækket i små tern. Pil og finthak løget. Rens og slyng timiankvistene, og pluk bladene af. Pres saften af citronen.

Steg morklerne med spækket i olie ved høj varme. Efter et par minutter tilsættes smør, timian og løg. Til sidst koges panden af med fløde, og når det bliver tykt, tilsættes citronsaft samt salt og sort peber.

Steg vagtelæggene som spejlæg på en teflonpande. Grill samtidig store stykker af oliepenslet surdejsbrød. Servér de nystegte vagtelspejlæg med stuvede morkler og grillet brød til.

Tip:
Kan man ikke få friske morkler, kan 75 g tørrede morkler udblødes i varmt vand (ikke fra hanen!) og bruges som alternativ.