Til 4 personer.

½ 8-armet blæksprutte
Salt
10 g hibiscuste
100 g Iberico-chorizo
1 spsk. olivenolie

Rens blæksprutten og kog den (se boks nedenfor) – i saltet vand tilsat hibiscuste. Sluk for varmen efter ca. 1 times simren, og lad blæksprutten trække, til kogevandet er afkølet til ca. 65 grader. Sæt så gryden med vand og blæksprutte på køl. Skær pølsen i små tern og steg i lidt olivenolie.

Tag nu blæksprutten op af gryden, og lad den dryppe af. Skær armene af og skær dem i skiver. Gnid skiverne med lidt olie, og grill hver skive et par minutter på begge sider. Vend de grillede blækspruttestykker med den stegte chorizo og servér straks.

Tip:
Anden god pølse end Iberico-chorizo til denne opskrift kunne være en sobrasada, som er helt blød og lækker.

 
Tilberedning af ottearmet blæksprutte
Sæt en gryde over med ca. 10 l saltet vand. Skrub og vask blæksprutten grundigt. Vend vrangen ud på hovedet og dyp i kogende vand i 4 sekunder. Tag blæksprutten op igen, og lad den hvile i 30 sekunder. Gentag processen 3-4 gange, det hjælper med til at temperere blæksprutten, så den ikke får et varmechok, som ellers vil gøre den hård. Efter tempereringen skal blæksprutten simre i 1 time, hvorefter den skal trække i kogevandet, til det er kølet helt af, med mindre opskriften siger noget andet. Tjek evt. om sprutten er mør ved at stikke en tandstik ind det tykkeste sted – slipper tandstikken nemt, er sprutten mør.

 
SE OGSÅ: Sådan renser du en 10-armet blæksprutte
SE OGSÅ: 6 skønne opskrifter med danske blæksprutter - uden dej og friture