Lammekrone:
3-3 ½ kg lammekrone
Olie
Salt
Peber
2 øko-citroner
Hvidløg
Frisk rosmarin

Vend kødet med olie, salt, peber, citronsaft og -skal, pillet, hakket hvidløg og plukket rosmarin – lad det stå og hygge sig i 3-4 timer. Brun kødet på en grillpande. Giv det derpå 200 grader i ovnen i ca. 30 minutter. Tag det ud, og lad det hvile 15-20 minutter, inden det serveres. 

Langtidsbagte tomater:
60-80 cherrytomater
på stilk
Olivenolie
Balsamicoeddike
Salt
Peber
Sukker
Frisk timian

Skyl tomaterne, og læg dem på bagepapir i en bradepande. Stænk med olie, balsamico, salt, peber og lidt sukker. Læg en del timiankviste henover, og bag det hele i ovnen ved 90 grader i 6-7 timer.

Rosenkålspuré– efter opskrift af Claus Meyer:
700 g rosenkål
50 g smør
Salt
Peber
1 spsk. honning
½ spsk. æbleeddike

Pynt:
1 skalotteløg
Bredbladet persille
1 håndfuld af de pæne blade fra rosenkålen

Skyl rosenkålene, skær det nederste af roden, og fjern yderbladene, indtil de ikke slipper af sig selv. Gem de pæne yderblade til pynt, smid de grimme ud. Bring en gryde med vand og salt i kog. Skær rosenkålene i kvarter, og blanchér i ca. 2 minutter, til de er møre, men ikke overkogte. Kom rosenkålene direkte over i en foodprocessor, og kør til en puré med alle øvrige ingredienser. Inden servering drysses skiver af skalotteløg og renset grofthakket persille udover. Og endelig de pæne rosenkålsblade. Og til slut hældes en marinade over den færdige puré.

Marinade:
2 spsk. rapsolie
1 spsk. æbleeddike
honning
1 tsk. sennep
Salt
Peber

Rør alle ingredienser sammen.

Tip:
Hvis rosenkål koger for længe, får de en ret bitter smag og kommer til at lugte (og smage) fimset.

SE OGSÅ: Påskelam på 5 forskellige måder
SE OGSÅ: Få inspiration til en lækker påskebrunch