Til 4 personer.

1 10-armetblæksprutte a ca. 300 g
5 kviste timian
1 fed hvidløg
5 sorte peberkorn
2 dl olivenolie
12 blade frisk spinat
1 bakke gulerodsspirer

Rens blæksprutten og skær kroppen i tykke strimler a 1 cm. Rens og aftør timianen. Pil og knus hvidløgsfeddet. Knus peberkornene. Lige inden servering simres blækspruttestrimlerne i 2 minutter i olivenolie tilsat timian, hvidløg og peber. Læg strimler på fedtsugende papir.

Skyl og slyng gulerodspirerne. Rens og aftør spinatbladene. Dyp dem lynhurtigt i simrende løgkogelage – se Smørkogte løg. Anret blækspruttestrimlerne med spinaten, smørkogte løg, syltede løg, løgpuré og gulerodsspirer.

Smørkogte løg:
1 roscoff-løg
2 dl vand
50 g smør
Salt

Pil løget, skær det i tykke skiver a 1 cm og kog i vand, smør og salt i ca. 3 minutter. Tag løgskiverne op – men brug kogelagen til den friske spinat – se ovenfor. Pluk løgskiverne ud i ringe.

Syltede løg:
2 roscoff-løg
30 g rørsukker
½ l vand
½ dl hvidvinseddike

Pil løgene og skær i tykke skiver a 1 cm og kog i 1 minut i saltet vand. Pluk skiverne ud i ringe og kog op igen i en blanding af rørsukker, vand og hvidvinseddike. Efter lagen er kogt op, trækker løgringene i kogelagen, til alt er afkølet.

Løgpuré:
2 zittauerløg
75 g smør
Salt

Pil løgene, og hak dem groft, før de koges helt møre i saltet vand. Fisk de møre løg op, og blend dem til en silkeglat puré med smørret. Smag pureen til med salt.

Tip:
Roscoff-løg er smukke lyserøde løg, en specialitet fra Bretagne.

SE OGSÅ: Sådan renser du en 10-armet blæksprutte
SE OGSÅ: 6 skønne opskrifter med danske blæksprutter - uden dej og friture