Til 4 personer.

800 g sandartfilet
Salt
1 potte rød syre
Olie
2 spsk. smør
Peber

Flå skindet af sandartfileten, eller få fiskehandleren til det. Drys den med lidt salt, og lad den trække i 2 timer på køl. Skyl, slyng og pluk syren. Skær så fisken ud i 4 stykker, steg dem gyldne i olie, og tilsæt smør til sidst samt salt og peber. Når smørret er brunet, og fisken lun på overfladen, vendes den kort og serveres straks. Anret den stegte sandart med plukket syre, knuste nye kartofler, syltede jordbær og ramsløgssauce.

Knuste nye kartofler:
500 g nye kartofler
1 stilk løvstikke
100 g smør
Salt
Peber

Skrub kartoflerne og skyl løvstikken. Kog kartoflerne helt møre med løvstikke, hæld vand og løvstikke fra, og knus kartoflerne med et piskeris sammen med smørret. Smag de knuste kartofler til med salt og peber.

Syltede grønne jordbær:
200 g grønne jordbær
2 dl æbleeddike
2 dl æblejuice
1 tsk. Atamon

Skyl og nip jordbærrene. Rengør sylteglas, og skyl dem i Atamon, og kom jordbærrene ned i. Kog en lage op af æbleeddike og æblejuice og hæld kogende ned over jordbærrene.

Ramsløgssauce:
½ bundt bredbladet persille
1 bundt ramsløgsblade
3 spsk. dijonsennep
3 spsk. vand
2 dl vindruekerneolie
Salt

Pluk persillen, og skyl og slyng den sammen med ramsløg. Blend persille og ramsløg med dijonsennep og vand. Emulgér herefter olien i, imens der blendes – sigt og gem saucen på køl, til den skal bruges.

Tip:
Flere steder, bl.a. Irma, kan man få grønne jordbær i sæsonen (slut maj til juni), netop til syltebrug.