Kold ærtesuppe med rejer
Til 2 personer


500 g ærter i bælg
Icebergsalat
2 spsk. cremefraiche 38%
1 dl klar hønsebouillon
Salt
Peber
100 g friskpillede rejer

Bælg ærterne. Skyl og slyng icebergsalaten. Blend ¾ af ærterne med iceberg, cremefraiche og bouillon til en irgrøn suppe. Smag til med salt og peber. Pak suppe, resten af de friske ærter og rejerne (med isterninger eller køleelementer i en termopose) hver for sig, og kombinér først ved servering.
__________

Fortsætter på næste side... Små gulerødder i grøn mayo med mysli
Til 2 personer


1 kvist mynte
2 kviste bredbladet persille
100 g løse ærter
1 dl mayonnaise
2 spsk. grovvalsede havregryn
1 spsk. hasselnøddeflager
1 spsk. honning
6 minigulerødder med top

Skyl og slyng mynte og persille. Blanchér og afkøl ærterne – hvis frosne, lad dem tø op. Blend mynte, persille og ærter til en fin puré. Tilsæt mayonnaisen og blend videre til ensartet grøn. Rist havregryn og hasselnød på en tør pande. Tilsæt honning, og lad det hele glasere til en tør mysli, der fordeles over bagepapir, hvor det afkøler. Rens gulerødderne godt, og skyl dem i koldt vand. Pak den grønne mayonnaise, myslien og gulerødderne ned hver for sig, og plant først gulerødderne i mayonnaisen – i en beholder af en art – lige inden servering, hvor myslien drysses over mayonnaisen.Kold omelet med spinat og parmesan
Til 2 personer


1 stort skalotteløg
1 fed hvidløg
500 g babyspinat
50 g smør
Muskatnød
4 æg
Salt
Peber
100 g parmesanost

Pil og finthak skalotteløget. Pil og knus hvidløgsfeddet. Skyl og slyng spinaten. Sautér løget i smør. Tilsæt hvidløg og spinat, og vend hurtigt rundt, så det ikke falder sammen. Riv lidt muskatnød henover. Pisk æggene luftige med lidt salt og peber. Fyld æggene i en lille varm gryde, fordel spinat m.m. henover, og sæt gryden i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, til æggemassen er souffleret. Tag gryden ud, riv parmesan over og sæt til afkøling. Tag den lille gryde med i madkurven, og spis direkte af den med grov sennep og brød til.Mozzarella med skinke, krydderiknas og frisk merian
Til 2 personer


1 tsk. grøn anis
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. sorte peberkorn
2 skiver rugbrød
2 kugler bøffelmozzarella
Salt
Peber
Olivenolie
6 tynde skiver lufttørret skinke
Frisk merian

Rist de hele krydderier på en tør pande. Hak rugbrødet groft, og rist det sprødt og tørt på samme pande. Blend krydderier og rugbrød til en grov pasta. Krydr mozzarellakuglerne med salt og peber og stænk med olivenolie. Pak kuglerne ind i skinke og vend til slut i krydderbrødpastaen. Skyl, slyng og pluk merianen og drys over skinkekuglerne.Chokoladekage med brombær og fudge
Til 2 personer


1 dåse kondenseret mælk
100 g mørk chokolade
75 g smør
¼ stang vanilje
2 æg
2 spsk. sukker
1 tsk. brun rom
Brombær

Kog dåsen med den kondenserede mælk i en gryde med vand i 4 timer. Smelt chokolade og smør over vandbad. Flæk den kvarte vaniljestang, skrab kornene ud og pisk med æg og sukker til en æggesnaps. Tilsæt det smeltede chokoladesmør og stænk med rom. Bag halvdelen af denne chokolademasse i en pose i en gryde med simrende vand i ca. 10 minutter til en fudge. Tag den op, og lad den afkøle. Skyl og afdryp brombærrene. Pak alle dele ned hver for sig: resten af den rå chokolademasse, den bagte fudge og de friske bær – den kogte kondenserede mælk transporteres bare i sin dåse, der først åbnes, når man er fremme – den skal alligevel være kold, før den må åbnes. Anret først i to dybe tallerkner eller skåle ved servering.

Tip: Alternativt kan chokolademassen bages i lukket plastikbeholder i ovn ved 100 grader i 20 minutter. Og vil du give den ekstra gas, kan chokoladecremen rulles til runde kugler og paneres i blendede krydderier som fx stjerneanis. Det kræver, at chokolademassen har været på køl i et par timer. Rom kan erstattes med cognac og friske bær med frysetørrede, og den kondenserede mælk kan erstattes af dulce de leche, så slipper man for selv at koge dåsen i 4 timer. Det kan i øvrigt være en god idé at lave dobbeltportion af denne opskrift. Det gør det lettere at få pisket æggene ordentligt, og kage og chokoladecreme holder fint 1 uge på køl.
__________

TILBUD: 6 numre af gastro + 2 skærebrætter fra Raumgestalt

LÆS OGSÅ: 6 opskrifter på sol og sommermad
LÆS OGSÅ: 4 perfekte picnic-opskrifter