Braiseret svineskank
Til ca. 20 personer
1 svineskank – gerne saltet
1-2 spsk. rapsolie
1 hvidløgsfed
Timiankviste
Peber
Salt
Rids sværen på skanken, skær ned på begge sider af benet, så den åbner sig. Benet skal blive siddende. Gnid den ind i lidt olie, knust hvidløg og timian. Drys med peber og salt, hvis den ikke er saltet.
Kom skanken i et fad, og sæt den i ovnen ved 140 grader i ca. 3 timer, til den er mør. Vend den et par gange undervejs.
Få opskriften på bagt selleri og syltede løg på næste side...
Bagt selleri
Til 12-14 personer1 knoldselleri
1 spsk. smør
2 spsk. rapsolie
Timian
1 hvidløgsfed
Salt
Peber
Hvedemel
1-2 æggehvider
2 dl pankorasp
Olie til fritering
Skræl sellerien. Pak den ind i dobbelt stanniol sammen med smør, olie, timian, knust hvidløg, salt og peber. Bag sellerien mør i ovnen ved 160 grader i ca. 3 timer.
Lad sellerien køle af, og skær den i 12-14 stykker, der paneres i mel, æggehvider og pankorasp.
Fritér dem gyldne i olie. Drys med salt.
Syltede løg
Til 20 kuverter20 borettaneløg el. skalotteløg
1 ¼ dl hvidvin
½ dl hvidvinseddike
½ dl sherryeddike
½ dl rapsolie
25 g sukker
Salt
Peber
½ citron saften heraf
½ laurbærblad
Rens og skyl løgene. Giv dem et opkog i vand. Hæld vandet fra, og lad dem køle af.
Kom resten af ingredienserne i en gryde, og kog det hele op.
Kom løgene i kogelagen, og lad dem simre ved svag varme i ca. 10 minutter. Lad dem køle af i lagen.
Lun løgene op i lagen ved servering.
Velbekomme!