Braiseret svineskank


Til ca. 20 personer

1 svineskank – gerne saltet
1-2 spsk. rapsolie
1 hvidløgsfed
Timiankviste
Peber
Salt

Rids sværen på skanken, skær ned på begge sider af benet, så den åbner sig. Benet skal blive siddende. Gnid den ind i lidt olie, knust hvidløg og timian. Drys med peber og salt, hvis den ikke er saltet.

Kom skanken i et fad, og sæt den i ovnen ved 140 grader i ca. 3 timer, til den er mør. Vend den et par gange undervejs.

Få opskriften på bagt selleri og syltede løg på næste side...

Se også videoen, hvor køkkenchef på restaurant Kadeau Nicolai Nørregaard viser, hvordan man tilbereder vinderretten.

Bagt selleri

Til 12-14 personer

1 knoldselleri
1 spsk. smør
2 spsk. rapsolie
Timian
1 hvidløgsfed
Salt
Peber
Hvedemel
1-2 æggehvider
 2 dl pankorasp
Olie til fritering

Skræl sellerien. Pak den ind i dobbelt stanniol sammen med smør, olie, timian, knust hvidløg, salt og peber. Bag sellerien mør i ovnen ved 160 grader i ca. 3 timer.

Lad sellerien køle af, og skær den i 12-14 stykker, der paneres i mel, æggehvider og pankorasp.

Fritér dem gyldne i olie. Drys med salt.


Syltede løg

Til 20 kuverter

20 borettaneløg el. skalotteløg
1 ¼ dl hvidvin
½ dl hvidvinseddike
 ½ dl sherryeddike
½ dl rapsolie
25 g sukker
Salt
Peber
½ citron saften heraf
½ laurbærblad

Rens og skyl løgene. Giv dem et opkog i vand. Hæld vandet fra, og lad dem køle af.

Kom resten af ingredienserne i en gryde, og kog det hele op.

Kom løgene i kogelagen, og lad dem simre ved svag varme i ca. 10 minutter. Lad dem køle af i lagen.

Lun løgene op i lagen ved servering.

Velbekomme!