Hæg sour
½ dl citronsaft
3 cl mørk rom
½ dl hægudtræk
¾ dl danskvand
Kom alle ingredienser i et glas, tilsæt knuste isterninger, og rør rundt.
Hæg-udtræk
1 kg sukker
1 l vand
200 g hægflis
Atamon
Bring vand og sukker i kog, tilsæt hægflis, og læg låg på gryden og sluk. Lad trække i 1 time. Sigt over i en kande. Hæld på atamonskyllede patentflasker, når det er helt koldt. Opbevar udtrækket i køleskab.
Jordbær, rosmarin & rom
¼ citron i skiver
3 cl rom
½ dl jordbær-rosmarinudtræk
1 ½ dl danskvand
Kom alle ingredienser i et glas, tilsæt knuste isterninger, og rør rundt.
Jordbær-rosmarinudtræk
1 kg sukker
1 l vand
500 g jordbær
50 g rosmarin
Bring vand og sukker i kog, tilsæt jordbær og rosmarin, og læg låg på gryden og sluk. Lad trække i 1 time. Sigt over i en kande. Hæld på atamonskyllede patentflasker, når det er helt koldt. Opbevar udtrækket i køleskab.
Lavendel & vodka
¼ lime i skiver
3 cl vodka
½ dl lavendeludtræk
½ Faxe Kondi
Kom alle ingredienser i et glas, tilsæt knuste isterninger, og rør rundt.
Lavendel-udtræk
1 kg sukker
1 l vand
100 g lavendel i blomst
Bring vand og sukker i kog, tilsæt lavendler, og læg låg på gryden og sluk. Lad trække i 1 time. Sigt over i en kande. Hæld på atamonskyllede patentflasker, når det er helt koldt. Opbevar udtrækket i køleskab.
Salvie & gin
¼ lime i skiver
3 cl gin
½ dl salvieudtræk
½ Faxe Kondi
Kom alle ingredienser i et glas, tilsæt knuste isterninger, og rør rundt.
Salvieudtræk
1 kg sukker
1 l vand
100 g salvie
Bring vand og sukker i kog, tilsæt salvie, og læg låg på gryden og sluk. Lad trække i 1 time. Sigt over i en kande. Hæld på atamonskyllede patentflasker, når det er helt koldt. Opbevar udtrækket i køleskab.