(4 pers.)

400 g svinenakke
2 skalotteløg
2 laurbærblade
10 groftknuste enebær
5 groftknuste, sorte
peberkorn
1 stor gulerod
100 g kartofler
1 spsk. havsalt
1 spsk. drøj eddike
Saltede agurker
Syltede rødbeder
Stærk sennep

Skær svinekødet i strimler og de pillede løg i kvarter. Bland alle ingredienser i en gryde, dæk med koldt vand, kog op og skum for urenheder. Læg derefter låg på gryden, så der stadigvæk er et par centimeter åbent, så dampen kan forsvinde. Lad retten simre nogle timer og vend det hele en gang imellem. Herefter er alt mørt og væsken er reduceret til omkring 1 dl (hvis ikke, så fjern låget og reducer yderligere). Rør ingredienserne sammen til en grov kompot, smag til med salt og peber, og pres blandingen ned i en terrin.

Lad sylten afkøle og spis den kold med det saltede, syltede og stærke. Den kan med fordel laves dagen før.

Tilbage til 10 opskrifter med svinekød