Kvædebrød eller gelé

Til 4 personer

5 modne kvæder
250 g sukker
2 dl vand
½ dl eddike

Kvæderne skrælles, og kernerne skæres fra. Det reele kød hakkes groft og koges til puré ved lav temperatur i sukker og vand. Efter en god times kogning under låg, skifter kvæderne farve og bliver let karamelliserede.

Kvæderne blendes med kogelagen og fyldes i et lag på ca. 1 cm i et smurt fad. Pga. et højt indhold af pektin sætter massen sig til en tyk, gummiagtig gelékonsistens.

Få flere opskrifter med kvæder her.
__________

VIL DU HAVE FLERE OPSKRIFTER PÅ HJEMMELAVET TILBEHØR?
- Sådan laver du: Sennep, remoulade og ketchup
- Sådan laver du: Agurkesalat og ristede løg
- Sådan laver du hjemmelavet ketchup
- Sådan laver du sød sennep
- Sådan laver du ristede løg
- Sådan laver du salte dildagurker
- Sådan laver du hjemmerørt remoulade
- Sådan laver du agurkerelish (Boston agurker)