I går brugte Donald Trump sine hidtil stærkeste vendinger om den igangværende diplomatiske krise mellem USA og Nordkorea.

”Nordkorea gør klogt i ikke at komme med flere trusler mod USA, hvis ikke de vil blive mødt af bål og brand, som verden aldrig har set det før,” sagde den amerikanske præsident ifølge New York Times

Man kan gætte på, at præsidenten brugte så uortodokst uforbeholdne formuleringer for at få Nordkoreas Kim Jong Un til at komme til fornuft og pakke krigspiben sammen. Men spørgsmålet er selvfølgelig, om der ligger egentlige destruktive ønsker bag truslen.

De færreste af os er nok i tvivl om USA’s militære overlegenhed i forhold til den godt nok atombevæbnede, men også forarmede østasiatiske stat. Men nu giver en forhenværende general fra det amerikanske luftvåben sit bud på, nøjagtig hvor nemt, det vil være for den amerikanske hær at jævne landet med jorden.

Et kvarter er alt, hvad det ville tage USA at destruere ikke bare hovedstaden Pyongyang, men hele nationen, hvis statsleder Kim Jong Un skulle finde på at beskyde Seoul, hovedstaden i naboen Sydkorea.

Det sagde den pensionerede general Tom McInervey til Fox News i forgårs. 
”Hvis vi giver ham gengæld med vores fulde atomvåbenstyrke, vil der ikke være noget tilbage af landet 15 minutter efter, at de har fyret den første salve af mod Seoul,” sagde Tom McInerney, der også siger, at en eventuel udslettelse af Nordkorea i teorien kunne gå endnu hurtigere:

”Hvis vi bruger vores luftbårne beredskab, hvor vi både bruger atomvåben og også opbygger vores andre militære styrker, vil han ikke engang holde 15 minutter.”

Kan den slags dommedagsvisioner afholde Kim Jong Un og kredsen omkring ham fra at gøre noget overilet? Ikke nødvendigvis. I deres retorik har de i hvert fald ikke givet sig en tomme.

Efter at Trump i går havde talt om bål og brand, advarede Nordkorea om, at landet overvejer et angreb, der vil indhylle stillehavsøen Guam, hvor USA har en vigtig flybase, i ild. I løbet af de seneste måned har det amerikanske flyvevåben som en styrkedemonstration ladet bombefly fra Guam-basen overflyve den koreanske halvø.

”Er det kun USA, der har retten til såkaldt ”præventiv krig”, som landet hævder,” spurgte den nordkoreanske hærs strategiske afdeling i en meddelelse.

”Det er en dagdrøm, når USA forestiller sig, at dets fastland er et usårligt, himmelsk kongerige. USA skal være helt klar over det faktum, at Nordkoreas hærs strategiske enheds ballistiske raketter nu er konstant affyringsklar og peger i retning mod Stillehavet,” lød det endvidere i meddelelsen. Det skriver New York Times.

LÆS OGSÅ: Vi kommer til at savne Obamas taler: Her er fire af hans bedste

LÆS OGSÅ: Rune Lykkeberg: Højrefløjen har mere sex-appeal end de traditionelle partier

LÆS OGSÅ: Stort portræt af Putin: "For 50 år siden lærte Leningrads gader mig en regel: Hvis kampen er uundgåelig, skal man slå først"