Det er forår, og du skal ud og op på pedalerne. Christian Martinez introducerer dig her for det bedste til dig og din cykel.

Ovenfor: VERDENS BEDSTE CYKEL 2012?  

Cyklen, som verdensmester Mark Cavendish og Team Sky kører på i denne sæson. Dogma 2 er Pinarellos flagskib og skabt med hjælp af Fluid Dynamics, en computersimulering, der bl.a. bruges af Formel 1- og flyindustrien. Saddelrør og kronrør er lavere end på den forrige Dogma, så saddelpinden kan sættes op, og styret kan komme endnu længere ned. Det skyldes især æstetik, men giver også en mere aggressiv position på cyklen. Karbon-fiberen på Dogma 2 er den japanskfremstillede 60HM1K – det betyder, at fibrene kan modstå 60 tons pr. cm2. Rammen fås i 12 størrelser, hvoraf de fire er med sloping geometri.

Pris: Vejl. udsalgspris, (afhængig af geargruppe/hjul/styr), ca. 72.000 kr., bikersbest.dk


 
 

 

GULE SATANER

Mavic Zxellium-skoen er en opdatering på en i forvejen god allround performer, som tilbyder stor kraftoverførsel, uovertruffen komfort og lav vægt. Karbon-ydersål. Leveres med skruer (8 mm) til sål samt taske.

Pris: Vejl. udsalgspris, 2.069 kr., bikebuster.dk


LIMAR

Limar Ultralight er en af verdens letteste cykelhjelme (160g/str. M) og er udstyret med 22 luftkanaler og Coolmax-puder, der sikrer en optimal ventilering. En fiks feature er desuden det diskrete insektnet, der forhindrer, at du får uanmeldte gæster i hovedbunden.

Pris: Vejl. udsalgspris, 899 kr., bikebuster.dk


FJERLETTE FØDDER

Verdens letteste cykelsko bruges bl.a. af Team RadioShack (tænk Cancellara, Fuglsang, Schleck m.fl.). Extreme Tech SBS fra Northwave er højteknologisk fodtøj med supertynd karbon-fiber-sål og et såkaldt Speed Lace Winch System, et låsesystem, der er lånt fra faldskærmsindustrien med snører, der er stærkere end stål. Fås i rød, gul, kridhvid, og rød/sort/hvid. Kompatibel med Look 3 og Speedplay. Vægt (str. 42) 198 g.

Pris: Vejl. udsalgspris, 2.499 kr., peakbike.dk

Fortsætter på de følgende sider... 


BICYCLE REPAIR MAN

Din ven i nøden, når gearet svigter. Lezyne Port-a-Shop Tool Kit indeholder det mest nødvendige cykelværktøj til vedligeholdelse og småreparationer derhjemme. Indeholder også kompakt multi-værktøj til at tage med på turen.

Pris: Vejl. udsalgspris, 949 kr., energysport.dk.


KNIVSKARPT GEARSKIFT

Der er kun én grund til ikke at køre med Campagnolo Super Record EPS: Du har ikke råd. EPS står for Eletronic Power Shift og er en mindre revolution i cykelsporten. Ligesom Shimanos Dura-Ace og Ultegras Di2 elektroniske systemer leverer Campagnolos nyeste påfund et knivskarpt og pålideligt gearskift, der er hurtigere end de mekaniske grupper. EPS giver dog også rytteren et gearskift, der i endnu højere grad end rivalerne minder om de mekaniske grupper, når det kommer til feedback. Det både lyder og føles mere ’mekanisk’, men med alle fordelene fra det elektroniske system. Vægt omkring 200 g.


Pris:
Vejl. udsalgspris, 29.999 kr., peakbike.dk.


PERFEKT BEGYNDERRACER 

Wilier IZOARD Centaur er måske ikke en fuldblods racerhingst, men den er til gengæld smooth, stabil og til at holde ud at sidde på i timevis. Karbon-rammen vejer 1.170 g og fås med en ny finish i forhold til tidligere modeller. Findes der en bedre ramme i dette prisleje? Leveres i seks forskellige størrelser.


Pris:
Vejl. udsalgspris, ca. 14.000 kr., bikebuster.dk


LFR BY PAUL SMITH

Cykeltrøjen fra La Flamme Rouge er en klassisk, sort trikot med hvidt logo for og bag samt Paul Smith-striber på baglomme. Fuld lynlås på front. 

Pris:

Vejl. udsalgspris, 699 kr., flammerouge.dk


GIRO AEON

All-round cykelhjelm, der er let, komfortabel og sikker. 24 ventilationshuller. Udstyret med vaskbare X-static pads, der ud over at give større komfort også mindsker bakteriedannelse efter en svedig cykeltur.

Pris: Vejl. udsalgspris, 2.199 kr., bikersbest.dk


AERODYNAMISK ASFALT-RYTTER

Ingeniørerne på Scott Aero Science – en underafdeling af Scott, der tester aerodynamiske forhold – har virkelig nørdet igennem med Scott Foil 20. Den ekstremt aerodynamiske landevejscykel er udviklet til at være hurtigere og mere effektiv under alle vejforhold. Med en HMF-karbon-ramme, fuld Shimano Ultegra gruppe og Mavic Cosmic Elite hjul er det høj kvalitet til en overkommelig pris.

Pris:

Vejl. udsalgspris, 23.699 kr., bikebuster.dk


SOLVISIR

Noyz-modellen fra Rudy Project er fremstillet i det patenterede kunstmateriale Grilamid med justerbare stænger og næseclip. Forberedt for Clip-On optisk indsats. Vægt 31g. Fås i mange forskellige farver.

Pris:

Vejl. udsalgspris fra 999 kr., bikersbest.dk


KLASSENS FRÆKKE DRENG

Franske Look var den første cykelproducent, som lancerede en karbon-cykel i det professionelle cykelfelt, nemlig deres KG85, som Greg Lemond kørte Tour de France-sejren hjem på i 1986. 695 Team Replica Cofidis er en fuldblods letvægtsracer i et aggressivt design. 695 er Looks topmodel med en ramme på 900 g.

Pris:

Vejl. udsalgspris, med Sram Red, 46.000 kr., peakbike.dk

 


KOMPOSIT-TEKNOLOGIENS MESTER

Giant er blandt verdens førende cykelproducenter, hvad angår kompositteknologi. Det mærkes i deres TCR Advanced-model med en vindende kombination af stivhed, lethed, eftergivenhed og skarp manøvrering. Dens stive PowerCore-krankboks i overstørrelse og OverDrive-kronrør giver den kort sagt en særlig kørselskvalitet. Kompakt geometri med indbygget saddelpind og massivt MegaDrive­skrårør.

Pris: Vejl. udsalgspris, 21.999 kr., soigneuer.dk


BELL VOLT

Bell Volt er Bells topmodel til landevejscykling og bruges af flere professionelle cykelhold. 22 udluftningshuller og fire indvendige luftkanaler. Multijusterbare remme og låsesystem i nakken, så man kan spænde hjelmen ved at dreje på en knap. Der medfølger skygge, som kan klikkes af og på. Vægt 280 g.

Pris:

Vejl. udsalgspris, 1.699 kr., bikersbest.dk


HÅNDLAVET ITALIENER

Gaerne Mythos Plus ser besnærende godt ud med sine justerbare alu-spænder, AICS Instep Closure System og Safety Lock Strap System. Skoen sidder, som den skal, og sikrer maksimal kraftoverførsel. Inkl. reflekser og en anatomisk hæl, der ikke mister pasform. Og så gør det jo ikke noget, at den er håndlavet i Italien.

Pris:

Vejl. udsalgspris, 1.999 kr., soigneur.dk


HÅND I HANDSKE

Duragloves er skabt til cykling og løb og tynde nok til, at du har føling med dit grej, men tykke nok til at holde dig varm. Fås i merino-uld eller CoolMax EcoMade – sidstnævnte er oplagt til lidt varmere vejr. 

Pris:

Vejl. udsalgspris, 149 kr., soigneur.dk


FOD PÅ DET

Amerikanske DeFeet blev etableret i 1992 og har lige siden sat en ære i at lave produkter ’Made in USA’. Firmaet blev kåret som årets virksomhed i North Carolina i 2011 – bl.a. takket være virksomhedens kreative brug af genbrugsmaterialer. DeFeet leverer sportssokker og accessories, der er designet ned til mindste detalje. Den hvide Aireator World Champion-model hylder diskret den smukkeste farve i cykelsporten, ’arc en ciel’. Team Saxo Banks Michael Mørkøv er importør af mærket.

Pris:

Vejl. udsalgspris, 119 kr., soigneur.dk


LÆS OGSÅ

Prøv kræfter med triathlon

LÆS OGSÅ

Euromans 36 cykelregler