Det var en enorm overraskelse, at Manchester City satte point til i gårsdagens hjemmekamp mod Sunderland. Og kun en sen udligning fra Samir Nasri i det 88. minut sikrede, at pointtabet ikke blev endnu større for Citys rige stjerner. 

Det er netop kommet frem, at de hæver ikke bare Premier League, men hele sportsverdenens højeste lønninger.

Men efter at de himmelblå kun spillede 2-2 mod Premier Leagues bundhold, bliver der nu i de britiske medier spekuleret intenst i, om City har hægtet sig selv af mesterskabstoget.

Det er muligvis for tidligt at konkludere, da holdet trods alt har fem kampe tilbage at spille i sæsonen og kun er fire point efter Chelsea og seks efter Liverpool, der begge har spillet en kamp mere end Manchester City.

På Twitter blev begivenhederne på Citys Etihad Stadium i hvert fald opfattet som temmelig favorable, først og fremmest for Liverpool og deres bestræbelser på at vinde deres første engelske mesterskab siden 1990.

For eksempel i dette tweet, der vittigt antyder en konspiration mellem Liverpool og Sunderlands træner, Gus Poyet:


Billedet er naturligvis en manipulation, hvor Sunderland-trænerens hoved er blevet anbragt på Liverpool-anfører Steven Gerrard, der i søndags gav sine medspillere et gruppekram og en ildtale efter, at de havde besejret netop Manchester City på hjemmebane. En situation, som en anden twitterprofil gjorde sig lystig over således:


Gary Lineker, en af Englands bedste angribere i nyere tid, derefter fodbolkommentator og nuværende medejer af sin gamle klub Leicester F.C., tweetede om det særligt ustabile og engelske i det overraskende udfald af Manchester City-Sunderland:

— Gary Lineker (@GaryLineker) 16. april 2014
Mens denne Twitter-profil vantro tillagde en enkelt mand, Sunderlands målscorer Conor Wickham, hele æren for den nye situation i toppen af Premier League:


Den samme profil er nok Chelsea-fan, idet hun også brokkede sig over den overskyggende opmærksomhed på rivalerne fra Liverpool:


Til gengæld udviste The Times-skribenten Oliver Kay klassisk, journalistisk ligevægt i følgende tweet:


Det er i hvert fald sikkert, at Manchester Citys træner, Manuel Pellegrini, har en tungere vægt på sine skuldre nu. Som det symbolsk udtryktes i denne kreative hilsen: