Det var giganterne, der stødte sammen i onsdagens spanske pokalfinale, og det var en eksamen for de to store indkøb denne sæson, Neymar og Gareth Bale. Og mens den ene brillerede, skuffede den anden sammen med sit hold.

Taberen først: Sæsonen kan nu vise sig at blive helt igennem rædselsfuld for Barcelona, der er røget ud af Champions League, formentlig har de tabt mesterskabet, og nu smed de så pokaltitlen.

Det er tydeligt, at spillere som Neymar og Messi ikke har gnisten og gejsten længere, og hele holdet savner den inspiration, der ellers de seneste mange sæsoner har gjort dem til verdens bedste klubhold.

I sommerens transfervindue ankom Neymar til Barcelona ellers som et skud frisk talent med et læs af brasilianske lovprisninger, mens der var flere bekymrede miner over, om rekordkøbet Gareth Bale i Real Madrid ville kunne leve op til sin nye liga og sine stjerne-kolleger.

Men da det virkelig gjaldt, viste Gareth Bale, at han kan på allerhøjeste niveau, og der var ingen, der savnede hans normale makker, Ronaldo, denne aften. Og i bedømmelsen af de to skriver flere medier da også om sejrherren – Bale, britisk, bedre.

Se hans smukke mål her, der afgjorde pokalfinalen:

Inden Bales scoring havde Angel di Maria nettet for Real Madrid, mens Marc Bartra stod for Barcelonas ene mål i kampen, der altså endte 2-1.

Nu har Gareth Bale og Carlo Ancelotti vundet deres første trofæ med Real. Og der er stadig muligheden for en treble.