Det har været et af de helt store spørgsmål på Premier Leagues rygtebørs: Ville Arsenal forlænge med træneren Arsène Wenger, når dennes kontrakt udløber efter indeværende sæson.

Ifølge det engelske tabloidmedie Daily Mirror er Wenger og klubben nu blevet enige om at fortsætte samarbejdet.

Arsenal har i mange sæsoner været et lige ved og næsten-hold, der ikke har formået at levere de absolutte topresultater, der stadig væk er en del af klubbens og fansenes selvforståelse efter dominansen i starten af 00’erne, selv om seneste engelske mesterskab ligger 10 år tilbage, i sæsonen 2003-2004.

Holdet startede flot ud i denne sæson, men ligger nu på en lunken fjerdeplads ti point efter førerholdet Liverpool, men stadig godt nok til at komme med i Premier League, hvis placeringen holder.

Arsene Wenger har været træner i Arsenal siden 1996, og en del kommentatorer og tidligere Arsenalspillere har ment, det var på tide, at han lod sig afløse på posten.

Blandt andet har den tidligere Arsenal-topscorer Ian Wright sagt, at de af klubbens fans, der bliver ved med at erklære deres tillid til Wenger, vil blive slemt skuffede.

Tidligere på måneden udtalte angrebslegenden sig til avisen Daily Mail om klubbens magre år:

”Wenger er i en enestående position. Med hans resultater og uden nogen udsigt til lys for enden af tunnelen, tror jeg, at en hver anden træner, i et hvert andet land, i en hver anden verden, ville være blevet fyret.”


En af Arsenals største stjerner nogensinde, Ian Wright, forstår ikke, at Wenger stadig er træner i klubben.

Mikkel Bishoff, dansk fodboldkommentator på 6’eren og forhenværende spiller i Manchester City mener også, at den franske træner har vist svaghedstegn på det seneste:

”Han virker som en stædig gammel mand, der forsøger at holde fast i det, han altid har gjort, men uden den samme succes som tidligere,” udtaler Bishoff til Euroman.dk. 

Fodboldeksperten mener, at Wengers konservatisme er blevet udstillet af en række andre managers i Premier League, der har været langt mere nyskabende.

”Brendan Rogers i Liverpool er måske det allerbedste eksempel. Men også Roberto Martinez i Everton. Han har for meget mindre midler hele tiden forsøgt at ændre små ting i kampene. Blandt andet mod Arsenal, hvor han blandt andet flyttede forwarden Romelu Lukaku ud på fløjen. Der lavede Martinez så mange overraskende dispositioner, som Arsenal slet ikke kunne hamle op med.”

Arsène Wenger har været kendt for sin evne til at få spillere til at løfte sig over deres eget niveau. Men også der mener Mikkel Bishoff, at han er faldet af på den:

”Det var som om han havde et touch. Han kunne omdanne spillere med stort potentiale til verdensstjerner: Henry, Vieira, Van Persie. Det tag har han ikke længere.” 

Bishop mener også, at Arsenals fans er blevet mere kritiske de senere år, og at Wenger kan få det svært, hvis han ikke formår at få sine spillere til at dominere Premier League i næste sæson.

”Før i tiden blev han altid bakket fuldstændig op. Det svinger meget mere nu. Han har mistet sin urørlighed. Og der skal nok ikke mange dårlige kampe til i den næste sæson, inden de begynder at råbe ad ham og kritisere ham for at være blevet.”

Det har ofte været nævnt til forsvar for den franske træner, at han ikke havde de samme penge at købe spillere for som sine nærmeste konkurrenter i toppen af engelsk fodbold.

Ifølge Daily Mirror har Arsène Wenger fået lovning på 70 millioner pund til at forstærke sin spillertrup inden næste sæson, og angivelig skulle Bayern-målskytten Mario Mandzukic være øverst på ønskelisten.

Tidligere på måneden rejste den nu pensionerede, tidligere Arsenal-spiller Emmanuel Petit tvivl om, hvorvidt det ville gøre en forskel, hvis Wenger blev udstyret med en tungere pengepung.

”Den store bekymring er, at selv hvis Arsenal havde pengene, hvem ville de kunne få til at tilslutte sig klubben, som den ser ud i dag? Det indtryk, de har givet de seneste syv år, er, at det er en klub, der ikke vinder nogen trofæer og bliver forladt af sine bedste spillere, når sæsonen slutter,” udtalte den tidligere midtbanespiller til Daily Mail.


Mesut Özils sæson hos Arsenal har ikke været prangende hele vejen, men Mikkel Bishop tror, at hans stjerneglans kan lokke flere stjerner til.

Mikkel Bishop mener dog, at det er noget af det, der skal til, hvis Arsenal skal spise kirsebær med de største, mest stjernespækkede hold i Premier League:

”Det er nok sådan noget, der har kunnet få Wenger til at acceptere at fortsætte. Det virker som om, Arsenal har fået nogle sponsoraftaler, der har polstret klubben lidt. Og det at klubben allerede i denne sæson har fået en spiller som Özil, gør nok, at klubben kan tiltrække flere spillere af hans kaliber. Jeg tror godt de kan gøre sig gældende på øverste hylde.”