Første spillerunde af EM er vel overstået, og Danmark er kommet flyvende fra start med en noget overraskende (og en anelse ufortjent) sejr over Holland. Ingen har rigtig vist muskler endnu, måske lige bortset fra Rusland med deres 4-1 sejr over Tjekkiet, men en ting har vi set: Spilletrøjernes design, og det har selvfølgelig skabt en del diskussion på redaktionen, hvilke trøjer, der er de pæneste.

Vi har sat moderedaktør Frederik Lentz Andersen til at finde de bedste trøjer fra slutrunden. Der er en del om budet, men vi nøjes med en kort top 3.

Nr. 3: HOLLAND - HJEMMEBANETRØJE (overfor)

"Den orange farve er altid karakteristisk, og selvom det betyder uendeligt mange dårligt klædte fans, er Nikes designere sluppet hæderligt fra Hollands hjemmebanetrøje. De grafiske linjer giver et rent udtryk på fronten og så er det få hold, der har et bedre logo end Hollands løve. Trøjens kanter er holdt i sikker sort. Stilfuldt."





Nr. 2: SPANIEN - HJEMMEBANETRØJE

"En af mine favoritter til at blive europamestre, og så hjælper det jo altid at have en ordentlig trøje. Den er klassisk spansk - ikke så mange dikkedarer, og de røde, gule og blå farver er sat sammen på en rolig og sikker måde. De to vævede tværstriber er en fin detalje, som skaber spil i en ellers neutral rød farve."

LÆS OGSÅ Korte rør: Sommerens 10 bedste shorts





Nr. 1: FRANKRIG - UDEBANETRØJE

"Ved seneste VM gik det helt i koks for Frankrig, der dog ser ud til at være på ret køl igen efter 22 sejre op til slutrunden. Deres udebanetrøje er uden sammenligning EM's bedste. På ærmerne sidder diskrete og dog let genkendelige tværstriber, som tidligere har prydet hele trøjen. Årets udgave har klare referencer til polotrøjen med flipper og knapper i halsen, og det slanke design går rent hjem. Lad os håbe, det smitter af på deres spillere. De kunne godt have brug for lidt slutrunde-goodwill."



... Og vi skal jo til det. Vi kan ikke både kåre de bedste trøjer fra EM uden også at skele til, hvilket land der bør sendes retur med besked om at opsøge en designer hurtigst muligt.



Av - DANMARK - HJEMMEBANETRØJE

"Desværre er det Danmark, der løber med den tvivlsomme ære at have EM's absolut grimmeste trøje. Flipperne i kraven er overdimensionerede og tjener ingen verdens nytte. Den sorte farve er ikke en del af vores farver i flaget og fylder derfor for meget - Adidas' tre sorte striber er alt for meget i fokus på det hvide stof. En skam at man ikke kan se fodbold med drengene uden også at skulle have en skiftetrøje med til hjemturen. Ingen ved deres fulde fem bør vise sig offentligt iført Danmarks landsholdtrøje."

LÆS OGSÅ De 8 bedste fodboldtrøjer - og de 2 værste

LÆS OGSÅ Korte rør: Sommerens 10 bedste shorts

FACEBOOK Bliv ven med Euroman